somogyifoto

Tartalom

 

 

 Bemutatkozás

 ELÉRHETŐSÉGEK

HÍREK

 KÉPTÁR tvn.hu

 KÉP nézegető

 

 SZERZŐI JOGOK

A londoni olimpia résztvevói 2012

 

 

 

 

 

 

CIKKEK,

TUDÓSÍTÁSOK

Díjlovaglás:

 

 

 

 

Díjugratás:

 Military:

 Fogathajtás:

  Western:

  Nagy elődök és jelenlegi prominens lovasok

  Vasi lovasok arcképcsarnoka:

 Vasi lovasok archív fotói:

Vas megyei lovasok archív

 Egyéb szöveges dokumentumok

 

Nosztalgia díjugratás

Videók

 

 
NAPTÁR
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
METEOROLÓGIA

  

 

           TÉRKÉP

ÚTVONAL TERVEZÉS

 

 

 

 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-04-14
 
Ha kevés a mondanivalód!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Háttérzene
 
KITÜNTETÉSEK 2013

KITÜNTETÉSEK 2013
Gróf Széchenyi István Emlékérem

E kitüntetés a lovastársadalom érdekében hosszú távon kifejtett nemzetközi szintű lovas-teljesítményért, kimagasló oktatási-, nevelési-, tudományos-, gazdasági-, társadalmi munkásságért, a szakmai kultúra erősítéséért, a nemzetközi sportéletben, a társadalmi szervezetekben, a sport köztestületekben kifejtett magas szintű munkásság elismeréseként adományozható.

Dr. Kelemen AttilaDr. Kelemen Atilla
A kitüntetett a nemzetközi fogathajtó sport kiemelkedő személyisége. Rangos nemzetközi és a magyarországi versenyek bírói testületének, fellebbviteli zsűrijének tagja; első kategóriás nemzetközi bíró; a román nemzeti lovasképzés vezetője. Háromszoros négyes-fogathajtó bajnok, a Sportmesteri cím birtokosa. 1997-től a Román Lovas Szövetség alelnöke, 1991-től a Román Fogathajtó Szakbizottság elnöke. Az Amerikai Egyesült Államokban Gladstoneban 1988-1991 között bővítette fogatsport ismereteit.  Állatorvos. Tudományos munkásságát szakkönyvek és publikációk sora jelzi. Állatorvosi és állattenyésztési doktori címet szerzett, az utóbbit - többek között - a fogatlovak alkalmassági vizsgálatának munkájával érdemelte ki. A román lótörvény szerzőjeként a magyar lófajták hathatós védelméhez is hozzájárult. Baráti és szakmai szálak kötik a magyar fogathajtáshoz. A szilvásváradi /1984/ és a Balatonfenyvesi /1989/ világbajnokságokon fogatbíró. A magyar fogatversenyeken a román csapat vezetője. A magyar szakvezetés sportdiplomáciai kapcsolatainak építésében mindig számíthat a kitüntetett szakmailag megalapozott támogatására.

Kneisz IstvánKneisz István
A Ménesmester. E megtisztelő rang a lovak értését, szeretetét, a szakma magas szintű művelését jelenti. Lovas családból érkezett. Ott tanulta meg - ahogy mondja - „hogy kell szót érteni a lovakkal." Elkötelezett. Közel hat évtizede/!/ szolgálja becsülettel, halkan, csendben a lótenyésztés ügyét - Sáripusztán. Végigjárta a lovasélet minden lépcsőfokát. Látott kudarcot, megért szép sikereket. Ott volt, amikor még lóháton kellett a jelentést a központba vinni, amikor a lovak kiszorultak a mezőgazdaságból.  Részese a sikereket hozó sportlótenyésztői munkának, a teljesítményre alapozott tenyészkiválasztásnak. Sikeres versenylovak sorát nevelte. Kincseket érő tapasztalata követésre érdemes. Nyugdíjas. Papíron. Ma is dolgozik „Nekem akkor van vége a napnak, amikor úgy érzem, hogy a lovaknál rend van" - vallja. Nagy idők tanúja. Örökös Ménesmester.

 

 

Nagy László
Több generációs lovas családból származik. 40 éve áll lótenyésztésünk és lóversenyzésünk szolgálatában. Első munkahelyén az orosházi Új Élet Tsz-ben már a lovak körül találjuk: a lótenyésztési ágazatot vezeti. Ezután a tenyésztői- és sport sikerei sűrűn követik egymást. A gazdaságban a kitűnő magyar félvér állományt a telivér váltja. Elkezdődik az ügetőtenyésztés és együttműködés Mezőhegyessel. Az eredmény: több ügető derby-nyerő. A vezetésével épített bogárzói lóversenypálya ma is alkalmas ügető- és galoppversenyek rendezésére. Békés megyében egy sor fontos társadalmi tisztséget töltött be. Volt a Szövetség  elnökségi tagja. Az újjá alakult Magyar Lovaregylet és az Ügető Tenyésztők Országos Egyesületének előbb alelnöke, ma e két szervezet elnökségének tagja. Sokoldalú, tehetséges, dinamikus lovasember.

Pajlóc AndrásPajlócz András
Negyed századdal ezelőtt, 171 lelkes alapító életre hívta a Magyar Lovaskört. Céljuk a népi lovas hagyományok és a hozzá kapcsolódó népi kultúra megtartása, felélesztése.  Ennek a csapatnak alapító tagja, majd 2000-től elnöke, motorja Pajlócz András. Hétvégéit a különféle lovas és hagyományőrző programoknak, a hétközi szabadidejét a Lovasköri Értesítő írásának-szerkesztésének szenteli. Azokról az eseményekről tudósít, ahol a „profi" sajtó és média nincs jelen és olyan emberek visszaemlékezéseit, gondolatait adja közre, akik nyomtalanul vesznének el az idő múlásával. Az értékek embere. Számon tartja a jelenkor eseményeit, évfordulóit, értéket hordozó személyiségeit, a sportolókon, a kétkezi munkásokon át a hivatalnokokig. Olyan értékeket őriz és gazdagít, amelyek nélkül már nem lennének. „Mindent a magyar lóért"- hirdeti és ennek szellemében él, cselekszik.

 

Gróf Sándor Móric Díj

A DÍJ névadója, Gróf Sándor Móric művelt, népszerű, jó kedélyű, bátor, egyenes jellemű, igazságszerető, a közügyeket támogató, igazi sportember, népszerű személyiség volt. Nem az elismerés, hanem a teljesítmény érdekelte. Több mint háromszáz egyedülálló lovaskalandját jegyezték fel. Átúsztatott a Dunán. Rakott szekeret ugratott lovával. Lóháton járt fel palotájának emeletére - ahogy ezt Emlékérmünk is jelképezi. Jelentősebb összeget hagyott a Magyar Tudományos Akadémia alapjára, a Nemzeti Múzeumra, az Országos Gazdasági Egyesület céljainak előmozdítására, a budai szegényápoldának, valamint a pesti gyermekkórháznak. Segítőkész ember volt. Ahogy e díj kitüntetettje is!

Dr. Simon AttilaDr. Simon Attila
Közel két évtizede dolgozik a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt-nél. 2005 óta a cég vezérigazgatója. A Herendi Porcelánmanufaktúra kultúra- és értékteremtő közösség, amelynek feladata, hogy megőrizze és átörökítse évszázados értékeit, ahol a szépség, az egyediség, a magas minőség a mindennapok része - vallja. Az elmúlt évek során sikerült elérnie, hogy Hungarikumunk a herendi porcelán olyan jelentős külföldi múzeumok kiállítótermeiben jelenhetett meg, mint Szentpétervár, Genf, Berlin, Pozsony, Moszkva.  Herend számos, értéket hordozó társadalmi esemény együttműködő partnere.  A kitüntetett támogatásával a Lovas Világkupa fő tiszteletdíjaként a gyönyörű herendi porcelán trófeát nyerik a legjobbak. A kapcsolódás a lovassportok, illetve a kézműves porcelánok között? A hagyományok tisztelete, az emberi munka igénye, fontossága, a lehetetlen megkísérlése.

 

  

Magyar Lovassportért Emlékérem

 

Ez a kitüntetés a közelmúltban elért kimagasló, nemzetközi szintű versenyeredményért, a sportolók felkészítéséért, a lovassport érde-kében kifejtett eredményes menedzselési-, szervezési-, támogatási-, oktatási-, nevelési-, tudományos- tevékenységért, a fiatalokat, a diáksportot felkaroló munkásságért adományozható. Az Emlékérem alkotója Tóth Béla szobrászművész.
 

Buzgó JózsefBuzgó József
Ötödik éve a Nemzeti Sport főszerkesztője. A magyar sport meghatározó személyisége. Korábban több napilap sportrovatának vezetője. A Bravo Sport alapító- a Sztár Sport tulajdonos főszerkesztője. Az 1970-es években válogatott úszó. A lovakkal szoros a kapcsolata: 1978-tól 1986-ig válogatott öttusázó, később a sikeres magyar öttusa válogatott edzője és szövetségi kapitánya. Baráti kapcsolatokat ápol szövetségünk vezetőivel.  A lovassport hírei, rangos eseményei rendszeresen megjelennek az ország első sportújságjában. Lovassportunk jó hírének, társadalmi rangjának elismeréséért sokat tesz. Hivatásos sportrajongó.

 

 

 

 

 Farkas Sándor

Farkas Sándor
A kitüntetett a Magyar Lovassport Szövetség elnökeként az 1999-2009. években irányította honi lovaséletünket. Versenyszervezési tapasztalatait, kapcsolati tőkéjét azóta is sokoldalúan hasznosítja. A nemzetközi rangra emelt fábiánsebestyéni fogathajtó versenyek, valamint a kulturált kísérő programok ötletgazdája és kereken három évtizede szervezője, rendezője. 2012-ben szakavatott és elkötelezett rendezőgárda élén - egyedülálló módon - egyszerre két sikeres rendezvényt vezényelt le Fábiánsebestyénben. 2013. május első hetében a hagyományos évnyitó fogatverseny, augusztusban pedig az általános elismerést kiváltó Duna Alpesi Kupa életre keltésével és rendezésével sokat tett fogathajtó sportunk további sikereiért. A Parlament Széchenyi István Lovasklub tagjaként honi lo-vassportunk jó hírének keltéséért, további erősítéséért, az országgyűlési képviselők támogatásának megnyeréséért tevékenykedik.

 

 

Haál GáborHaál Gábor
Lovas pályafutása több mint három évtizede kezdődött. Előbb díjugrató, 1989. óta a military /lovastusa/ szakágban tevékenykedik. Eredményes lovas szakedző, több sikeres tanítványának útját egyengeti. Volt szövetségi kapitány. 2010. óta a Military Szakág elnöke, amelyben 2012-ben több előremutató esemény történt: a Dunakeszi-Alagon épült nemzetközi tereppályát nemzetközi versenyekkel avatták; Bábolnán is jelentős fejlesztések történtek. A Nemzetközi Lovas Szövetség /FEI/ hivatalos Chief Stewardja.

 

 

 

Dr. Hafner JózsefDr. Hafner József
Közel 650 - köztük számos nemzetközi rangú - kaposvári lovas esemény szervezésének aktív résztvevője. Tevékeny részese - többek között - a 25 éve megszakítás nélkül rendezett Díjlovagló Világkupa versenysorozat kaposvári fordulójának és a 27 éve rendszeresen tartott nagysikerű Mesterek Tornája Díjugrató Nemzetközi versenysorozatnak. A hazai lovassport verseny-informatikai rendszerének őskorában ott volt az első verseny-adminisztrációs szoftver (díjlovaglás, díjugratás, lovastorna) fejlesztésének és üzemeltetésének életre hívásánál. Korábban a Díjlovagló Szakbizottság, 2006 óta a Magyar Lovas Szövetség Számvizsgáló Bizottságának, majd később a Felügyelő Bizottságnak aktív tagja, jelenleg elnöke. Immár négy évtizede szerényen, elkötelezetten és szakavatottan szolgálja lovassportunkat.

 

 

Steiner AndrásSteiner András
A kitüntetett 20 éve aktív részvevője a lovassportnak. A kilencvenes évektől a Nemzeti Lovardában kezdett lovagolni és az amatőr versenyek aktív részvevője volt. Közgazdász, sikeres üzletember, aki lelkesedésével, elhivatottságával és szakértelmével segíti lovassportunk fejlődését és népszerűsítését. A Nemzeti Lovardáért Alapítvány megalakulásakor, 2006-ban az Alapítvány elnöke, 2009-től, ügyvezetője. A Nemzeti Lovardához tartozó gazdasági társaságok felügyeletét látja el. A CSIO szervezőbizottságának tevékeny tagja, nélküle 2012-ben nem éledt volna újjá Budapesten ez a rangos, általános elismerést kiváltó versenysorozat.

 

 

vissza

 

                                                                                                

e-mail

averzio@gmail.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK

   AVERZIO-FOTO Saját, egyéb képalbum 

 

 

 

 

http://www.lovasszovetseg.hu/

Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete

 Díjugrató eredmények

 Military eredmények

 Díjlovaglás eredmények

 Fogat eredmények

 

http://dijugratas.lovasszovetseg.hu/

http://military.lovasszovetseg.hu/

http://dijlovaglas.lovasszovetseg.hu

 EVENTING

 Zala megye lovasoldala

 Lovasok.hu

 

a LOVASÉLET-ben 2000 és 2009 közt megjelent írásaim.


 

 

Tartalom


Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!