somogyifoto

Tartalom

 

 Bemutatkozás

 ELÉRHETŐSÉGEK

HÍREK

 KÉPTÁR tvn.hu

 KÉP nézegető

 

 SZERZŐI JOGOK

A londoni olimpia résztvevói 2012

 

 

 

 

 

CIKKEK,

TUDÓSÍTÁSOK

Díjlovaglás:

 

 

 

 

Díjugratás:

 Military:

 Fogathajtás:

  Western:

  Nagy elődök és jelenlegi prominens lovasok

  Vasi lovasok arcképcsarnoka:

 Vasi lovasok archív fotói:

Vas megyei lovasok archív

 Egyéb szöveges dokumentumok

 

Nosztalgia díjugratás

Videók

 

 
NAPTÁR
2018. Február
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
<<   >>
 
METEOROLÓGIA

  

 

           TÉRKÉP

ÚTVONAL TERVEZÉS

 

 

 

 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-04-14
 
Ha kevés a mondanivalód!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Háttérzene
 
-FIAT Díjugrató Magyar Bajnokság Kiskunhalas 2011 augusztus 24

Fiat díjugrató Magyar Bajnokság 2011


Hasonló érdeklődés övezte a Kiskunhalason második alkalommal megrendezett versenyt, mint az elsőt, a Fiat Díjugrató Magyar Baj-nokságot. 26-an startoltak a 130 cm-es magasságú pályán. A hibaidős versenyszámban a Mezőhegyesi Ménes SE sportolója, Szász Attila közismerten gyorsaságáról híres Up Date-el igazolta a papírformát és 0 hibaponttal, 56,14 mp-es idejükkel fölényesen szerezték meg az elsőséget. Szász Attila szerint nagyon jó a pálya. „Nem hajtottam túl a lovamat, mint ahogy legtöbben, ebben szokatlan hő-ségben kíméltem. A pálya, a számnak megfelelő, korrekt volt, nem okozott különösebb nehézséget. Kiskunhalas ismét remekül rende-zi az országos bajnokságot, gratulálok a rendezőknek.”–mondta a szám győztese. További helyezések: 2. Szotyori Nagy Kristóf, Lacrima Di Felicita (0 hp, 59,67 mp), 3. Burucs Borbála, Super Star (0 hp, 60,48 mp
Egész éjjel locsolták a pályákat, sőt napközben is, ahol lehetett a lovasok megzavarása nélkül az augusztusi forróságban a Bajnokság nyitó napján, csütörtökön. Az első versenyszámra, a B1/a stílusversenyre a kezdő lovasoknál 14 lovas nevezett. A versenyszámban a lovas teljesítményébe a megjelenése, a lovaglási tudása, iskolázottsága döntő, amelyet a zsűri pontoz, természetesen a hibátlan, gyors lovaglás előny. A versenyszámot Máriás Sára nyerte Agropoint Conally (Debrecen) nyergében. További helyezések: 2. Lehotai Máté, Final Destinazion Z (Szeged), 3. Szepesi Opál, T.T. Zuzu (Dunaharaszti A halasi színeket Bölecz Virág Ráhel Kornélóval képviselte, a fiatal lovas a második legjobb időt lovagolta, ám négy hibapontot kapott egy verőhiba miatt, így a nyolcadik helyen végzett.
34 induló nevezett a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság második versenyszámába, az A1 nyitott és az 5 éves lovas válogató versenyé-ben. Mint korábban közöltük a bajnokság során történik a Fiatal Lovak Lanakeni Világbajnokságára a válogatás. A hibaidős verseny-számban a hibátlanságra és a gyors lovaglásra kellett a lovasoknak figyelniük.
A gyorsaság és a hibátlanság versenyében Lacrima Di Felicita nyergében (0 hp, 55,64 mp), a Prosper LK lovasa, Szotyori Nagy Kris-tóf volt a nyerő, aki. A nyertes elmondta, hogy remek a talaj, köszönhetően a pályagondozásnak és lova Lacrima jó formában ver-senyzett, még a nagy meleg sem befolyásolta teljesítményét. További eredmények: 2. Majláth Csaba, Testőr (0 hp, 60,89 mp, Gyön-gyös), 3. Mráz Tamás, Chacco (0 hp, 66,39 mp, Prosper LK).
A győztes és helyezett versenyzőknek Juhász Tibor, a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság rendezvény menedzsere adta át a díjakat.
A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság első verseny napjának utolsó számában a felnőtt lovasok egyéni elődöntőjére került sor, amelyre 52 startot jeleztek a zsűri toronyból. A 17 órakor kezdődött versenyszámban alig enyhült a meleg, a pályán pedig 140 cm magas aka-dályokat kellett leküzdeni a vadászugratás szabályai szerint. A versenynapról Juhász Tibor rendezvény menedzser és Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakág elnöke a Halas Televíziónak nyilatkozott.
A teljes hazai élmezőny érdekes és színvonalas versengést mutatott be. A lovasok indulóról indulóra javították az eredményeiket, akit pedig nem tudtak felülmúlni a 44.-ként pályára lépő Szuhay Gyula (Gyula Farm Miskolc Kft.), aki imponáló magabiztossággal, egyenletes, jó tempóban teljesítve a pályát győzött Brody-val (66,51 mp). A tehetsége lovas az eredményhirdetés után azt mondta: „Nagyon jól ment a lovam, igen-igen rövideket fordítottam, de nem tört meg ettől Bródy lendülete. 14 éves korom óta indulok a fel-nőtt magyar bajnokságokon, jól ismerem és kedvelem a vadászugratást. A melegítéssel a szokásosnál kevesebb időt töltöttem, hogy a versenyszámra kellően friss maradjon a lovam, sikerült és nagyon örülök. A halasi rendezés extra szuper, de ezt már itt természetes-nek tartjuk” – zárta a felnőtt elődöntő szám győztese. A 2. helyen Krúcsó Szabolcs (Tilana B, 67,59 mp, Mezőhegyesi Ménes SE), a 3. helyen pedig Kovács Henri végzett (Chanel, 68,09 mp, Morris Lovas Klub). Augusztus 26-án pénteken reggel 8 órakor kezdődik a B1-A kezdő lovasok stílusversenyével az OB második napja.

Az amatőr versenyszám elődöntőjében 27 lovas indult. Az 120 cm-es akadályokkal tűzdelt pályán, hibaidős szabályok szerint verse-nyeztek a résztvevők. Az alapidőt 350 méter/percben állapították meg a bírák. Haffner Kata a Tatai Lovasszövetség sportolója Spury-val verőhiba nélkül, a leggyorsabban (67,03 mp) haladva nyerte a számot. Haffner Kata: „Igazából azt csinálta a lovam, amit kértem tőle. Egyenletesen lovagoltam, a pálya rendben volt. Még sosem jártam Kiskunhalason, de sokat olvastam az aréna hangulatáról. Nagyon tetszik a rendezés és a környezet.” További eredmények: 2. Monori Anita, Lord (Kövesdi Farm LK) 0 hp, 70,67 mp, 3. Nagy Lídia Hibis Du Theil (Airvent LK), 72,12 mp.

A verseny pályaépítői:
Erdélyi Magdolna ifjúsági és fiatal lovasoknak Karádi László felnőtt és amatőr lovasoknak. Verseny állatorvos: dr. Jármy Miklós
A verseny technikai kiküldötte: Szotyori Nagy Kristóf Fellebviteli bizottság elnöke: Juhász Tibor Tájékoztató bíró: Szebényi Dániel
A felnőtt Magyar Bajnok jutalma egy FIAT Grande Punto szgk. és megkaja a Platthy József emlékplakettet, melyet az 1936-os berlini olimpiai bronzérem megszerzésének 75. évfodulója alkalmából ad át a Díjugrató Szakbizottság.
Figyelem!!! Minden nyeremény átvételéhez számla, vagy adókártya szükséges, a nyereménnyel kapcsolatos adó és járulék a nyertest terheli.
Érkezés: augusztus 24. szerda déltől.
16 órától állatorvosi kontroll felnőtt lovasok lovainak
a többi OB résztvevőnek csütörtök este
17:30-tól BEMELEGÍTŐ LEHETŐSÉG OB RÉSZTVEVŐKNEK (90 mp a versenypályán) nevezés a helyszínen!!!
Csak csapatért indulók nevezését a CSAPATVERSENY megnevezésű vrsz-ra kérjük, szintén ide nevezzenek a 7 éves lovakkal, akik a felnőtt meghívottak listáján nem szerepelnek.
A verseny rendezője minden lovas felszerelést forgalmazónak INGYEN kitelepülési lehetőséget biztosít. Részvételi szándékot a ver-senyigazgatónál kérjük jelezni.
Az Országos Bajnokság keretében sor kerül a Fiatal lovak Lanaken-i VB válogatójára. Lásd: www.mslt.hu 
Lehetőséget biztosítunk a kezdő lovasoknak kiírt B-1/a külön versenyszámban, hogy a LEGJOBBAKKAL egy pályán versenyezhes-senek. Mind a három napon versenyző kezdő lovas, az összesített helyezések alapján elnyeri dr. Sótonyi Péter úr az MLSZ alelnöke, az Oktatási Bizottság elnöke által felajánlott vándordíjat.
A B-1/a, A-1 és A-2 versenyszámok bonyolítása az általános szabályok szerint történik. Boxot csak a verseny idejére tudunk biztosí-tani, napi megbontásra nincs lehetőség.
Egyéb időpontok, programok:
aug. 24. szerda:
16:00 óra állatorvosi felvezetés (felnőtt lovasok lovainak)
17:30 bemelegítő vrsz. OB-n szereplő lovaknak
19:30 Technikai értekezlet a bemelegítő vrsz. után, itt kell leadni a felnőtt csapatnevezéseket!
aug. 25. csütörtök:
18:30 állatorvosi szemle (amatőr, ifi és fiatal lovasok lovainak)
20:00 Technikai értekezlet, Ifjúsági, fiatal lovas vegyes csapatok nevezése, utána fogadás minden versenyzőnek.
aug. 26. péntek:
20:00 vacsora és party minden versenyzőnek a XXX szórakozóhelyen
aug. 27. szombat:
20:30 bajnok csapatok party-ja. (zenés, táncos est)
a pályán

DÍJUGRATÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, KISKUNHALAS
Csapatbajnokság, döntő, a KÉSZ Kft. díjáért
1. Csongrád megye (Kovács Henri, Czékus Zoltán, Kovács Kaarlo, Réti Dávid)
2. Fejér megye csapata (Bogár István, Solti Oresztész, Varga Balázs, Zárug Gyula)
3. Mezőhegyesi Ménes SE csapata (Piroska Zoltán, Szász Attila, Krucsó Szabolcs, Jován Richárd)
Egyéni középdöntő (2 fordulós versenyszám)
1. Czékus Zoltán (Krajna n. l.) 0 hp (151.96 mp)
2. Técsy Attila (Peron) 4 (149.01)
3. Krucsó Szabolcs (Tilana B) 4 (159.82)

Augusztus 24. és 28. között Kiskunhalason volt a díjugrató magyar bajnokság döntője. A rendező vállalkozás a szervezési feladatok mellett az esemény költségeit is viselte. Az elmúlt évben először Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon megrendezett lovasversenyről a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakága elismerően nyilatkozott, csakúgy a lovasok, ezért döntött a halasi pályázat mellett a szövetség. Verseny ideje: 2011.08.25-.28 Típusa: Felnőtt OB – kategória. Helyszíne: Kiskunhalas, Lovaspálya Rendező neve: Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakág. Versenyigazgató: Kovács Iván, versenybíróság Elnök: Bács Béla (I. osztályú) tagok: Schlezák Melinda (Nemzetközi C), Krizsán János (I. osztályú) Fehér Károly (I. osztályú). Melegítőpálya bíró: Bálint Gábor (II. osztályú) Stí-lusbíró 1: Szebényi Dániel (Stílusbíró) Versenypálya: méret, talaj 100 x 60 m gyep melegítőpálya: 80 x 60 m homok Pályaépítő: Er-délyi Magdolna (Nemzetközi C) Asszisztens: Karádi László és Bánfi Vilmos
Az augusztus utolsó hétvégéjén történő díjugrató versenyeken az amatőr, ifjúsági, fiatal és a felnőtt lovasok mérték össze erejüket, felkészültségüket, ráadásul itt volt a fiatal lovak lanakeni világbajnokságára történő válogatás is. A bajnoki címek mellett komoly pénzdíjak vártak a versenyzőkre. A felnőtt magyar díjugrató bajnok egy Fiat Grande Punto modellel is gazdagodott.
A legnagyobb honi díjugrató megméretést már második éve rendezi a KB Autoteam Kft. Fiat Márkakereskedés és Márkaszerviz, amelyben a Halasi Városgazda Zrt. mint pályafenntartó és számos önkéntes működött közre. Juhász Tibor ügyvezető és a rendezvény menedzsere szerint az idén a díjugrató számok mellett egy új arculatú nem csak a szakmát érdeklő sport és kulturális eseményt láthatott a nagyérdemű. „Mindent elkövettünk a verseny elfogadottságát és a közönség szórakoztatását illetően. Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke, a nemzeti lovas program mentora elvállalta a fővédnökséget, olyan szakmai, közjogi tekintélyt adva, ami nekünk szervezőknek komoly motivációt jelentett. Azzal, hogy a verseny mellé négy napos huszártábort, gyermekfoglalkoztatót rendeztünk be a Kiskunhalasi Lovasbandérium segítségével, kinyitottuk a rendezvényt a családok felé és történelmi hátteret adtunk. A Sasvári Sándor színész-énekes mini koncertje és Sós Attilával bemutatandó „vezess és lovagolj” show-ja a populáris érdeklődést célozta. A Kishuszár Vágta futamának megrendezésével pedig a legtöbb nézőt megmozgató hazai lovas esemény, a Nemzeti Vágta média ernyőjét húztuk a rendezvény fölé. Mindezt egy vendégbarát szolgáltatást nyújtó, kulturált, higiénikus környezetben tettük. Azt hiszem mindent megtettünk a siker érdekében, remélem, a közönség látogatásával visszaigazolja a sok befektetett pénzt és munkát.”

A verseny eredményei: /gindex.php?pg=34533098

 

                                                                                                

e-mail

averzio@gmail.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK

   AVERZIO-FOTO Saját, egyéb képalbum 

 

 

 

 

http://www.lovasszovetseg.hu/

Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete

 Díjugrató eredmények

 Military eredmények

 Díjlovaglás eredmények

 Fogat eredmények

 

http://dijugratas.lovasszovetseg.hu/

http://military.lovasszovetseg.hu/

http://dijlovaglas.lovasszovetseg.hu

 EVENTING

 Zala megye lovasoldala

 Lovasok.hu

 


 

 

Tartalom


Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!