somogyifoto

Tartalom

 

 

 Bemutatkozás

 ELÉRHETŐSÉGEK

HÍREK

 KÉPTÁR tvn.hu

 KÉP nézegető

 

 SZERZŐI JOGOK

A londoni olimpia résztvevói 2012

 

 

 

 

 

 

CIKKEK,

TUDÓSÍTÁSOK

Díjlovaglás:

 

 

 

 

Díjugratás:

 Military:

 Fogathajtás:

  Western:

  Nagy elődök és jelenlegi prominens lovasok

  Vasi lovasok arcképcsarnoka:

 Vasi lovasok archív fotói:

Vas megyei lovasok archív

 Egyéb szöveges dokumentumok

 

Nosztalgia díjugratás

Videók

 

 
NAPTÁR
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
METEOROLÓGIA

  

 

           TÉRKÉP

ÚTVONAL TERVEZÉS

 

 

 

 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-04-14
 
Ha kevés a mondanivalód!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Háttérzene
 
-Fiat díjugrató Magyar Bajnokság 2011-

Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság 2011.augusztus 24-28  Kiskunhalas

Técsy Attila, Peronnal 2011-es év  felnőtt magyar bajnoka 

Hasonló érdeklődés övezte a Kiskunhalason második alkalommal megrendezett versenyt, mint az első, a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságot. 26-an startoltak a 130 cm-es magasságú pályán. A hibaidős versenyszámban a Mezőhegyesi Ménes SE sportolója, Szász Attila közismerten gyorsaságáról híres Up Date-el igazolta a papírformát és 0 hibaponttal, 56,14 mp-es idejükkel fölényesen szerezték meg az elsőséget. Szász Attila szerint nagyon jó a pálya. „Nem hajtottam túl a lovamat, mint ahogy legtöbben, ebben szokatlan hőségben kíméltem. A pálya, a számnak megfelelő, korrekt volt, nem okozott különösebb nehézséget. Kiskunhalas ismét remekül rendezi az országos bajnokságot, gratulálok a rendezőknek.”–mondta a szám győztese. További helyezések: 2. Szotyori Nagy Kristóf, Lacrima Di Felicita (0 hp, 59,67 mp), 3. Burucs Borbála, Super Star (0 hp, 60,48 mp

Egész éjjel locsolták a pályákat, sőt napközben is, ahol lehetett a lovasok megzavarása nélkül az augusztusi forróságban, a Bajnokság nyitó napján, csütörtökön. Az első versenyszámra, a B1/a stílusversenyre a kezdő lovasoknál 14 lovas nevezett. A versenyszámban a lovas teljesítményébe a megjelenése, a lovaglási tudása, iskolázottsága döntő, amelyet a zsűri pontoz, természetesen a hibátlan, gyors lovaglás előny. A versenyszámot Máriás Sára nyerte Agropoint Conally (Debrecen) nyergében. További helyezések: 2. Lehotai Máté, Final Destinazion Z (Szeged), 3. Szepesi Opál, T.T. Zuzu (Dunaharaszti A halasi színeket Bölecz Virág Ráhel Kornélóval képviselte, a fiatal lovas a második legjobb időt lovagolta, ám négy hibapontot kapott egy verőhiba miatt, így a nyolcadik helyen végzett.

34 induló nevezett a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság második versenyszámába, az A1 nyitott és az 5 éves lovas válogató versenyében. Mint korábban közöltük a bajnokság során történik a Fiatal Lovak Lanakeni Világbajnokságára a válogatás. A hibaidős versenyszámban a hibátlanságra és a gyors lovaglásra kellett a lovasoknak figyelniük.

A gyorsaság és a hibátlanság versenyében Lacrima Di Felicita nyergében (0 hp, 55,64 mp), a Prosper LK lovasa, Szotyori Nagy Kristóf volt a nyerő, aki. A nyertes elmondta, hogy remek a talaj, köszönhetően a pályagondozásnak és lova Lacrima jó formában versenyzett, még a nagy meleg sem befolyásolta teljesítményét. További eredmények: 2. Majláth Csaba, Testőr (0 hp, 60,89 mp, Gyöngyös), 3. Mráz Tamás, Chacco (0 hp, 66,39 mp, Prosper LK).

A győztes és helyezett versenyzőknek Juhász Tibor, a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság rendezvény menedzsere adta át a díjakat.

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság első verseny napjának utolsó számában a felnőtt lovasok egyéni elődöntőjére került sor, amelyre 52 startot jeleztek a zsűri toronyból. A 17 órakor kezdődött versenyszámban alig enyhült a meleg, a pályán pedig 140 cm magas akadályokat kellett leküzdeni a vadászugratás szabályai szerint.  A versenynapról Juhász Tibor rendezvény menedzser és Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakág elnöke a Halas telvíziónak nyilatkozott. A teljes hazai élmezőny érdekes és színvonalas versengést mutatott be. A lovasok indulóról indulóra javították az eredményeiket, akit pedig nem tudtak felülmúlni a 44.-ként pályára lépő Szuhay Gyula (Gyula Farm Miskolc Kft.), aki imponáló magabiztossággal, egyenletes, jó tempóban teljesítve a pályát győzött Brody-val (66,51 mp). A tehetsége lovas az eredményhirdetés után azt mondta: „Nagyon jól ment a lovam, igen-igen rövideket fordítottam, de nem tört meg ettől Bródy lendülete. 14 éves korom óta indulok a felnőtt magyar bajnokságokon, jól ismerem és kedvelem a vadászugratást. A melegítéssel a szokásosnál kevesebb időt töltöttem, hogy a versenyszámra kellően friss maradjon a lovam, sikerült és nagyon örülök. A halasi rendezés extra szuper, de ezt már itt természetesnek tartjuk” – zárta a felnőtt elődöntő szám győztese. A 2. helyen Krúcsó Szabolcs (Tilana B, 67,59 mp, Mezőhegyesi Ménes SE), a 3. helyen pedig Kovács Henri végzett (Chanel, 68,09 mp, Morris Lovas Klub). Augusztus 26-án pénteken reggel 8 órakor kezdődik a B1-A kezdő lovasok stílusversenyével az OB második napja.

Az amatőr versenyszám elődöntőjében 27 lovas indult. Az 120 cm-es akadályokkal tűzdelt pályán, hibaidős szabályok szerint versenyeztek a résztvevők. Az alapidőt 350 méter/percben állapították meg a bírák. Haffner Kata a Tatai Lovasszövetség sportolója Spury-val verőhiba nélkül, a leggyorsabban (67,03 mp) haladva nyerte a számot. Haffner Kata: „Igazából azt csinálta a lovam, amit kértem tőle. Még sosem jártam Kiskunhalason, de sokat olvastam az aréna hangulatáról. Nagyon tetszik a rendezés és a környezet.” További eredmények: 2. Monori Anita, Lord (Kövesdi Farm LK) 0 hp, 70,67 mp, 3. Nagy Lídia Hibis Du Theil (Airvent LK), 72,12 mp.

Márki Zoltán Gavallérral a VadKert Centrum díj győztese
Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság 13. számában, az amatőr középdöntőre került sor, a VadKert Centrum Kft. díjáért. 27 lovas indult a tizenkét, 125 cm magasságú akadályokkal nehezített pályán. A hibaidős versenyszámban Márki Zoltán Gavalérral kockázatos, ám eredményes versenyzést mutatott, amivel megszerezte a páros az első helyet.
Márki Zoltán: „Tegnap egy verőhibát ejtettünk. Úgy gondoltam, hogy kockáztatok és tempós lovaglással jó időt megyek. A pálya vonalvezetése feküdt Gavallérnak és nem hibázott. Remélem holnap a döntőn is ilyen formát hozunk.” – mondta a szám nyertese.

Eredmények:
1. Márki Zoltán Gavalér, 0 hp, 62 mp, V&S Lovasmajor SK
2. Nagy Lídia Hibis Du Theil, 0 hp, 71,67 mp, Airvent Lovas Club
3. Hajdics Ágnes Revans, 2, 0 hp, 72,23 mp, MezőTamási Loassport SE

Szász és Up Date ismét elsők
Mintha az előző szám eredményhirdetésén Szász Attila szájából elhangzott szavak ismétlődtek volna meg a tettek mezején, a valóságban a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság 12. számában, az A/2 nyitott versenyén és a 6 éves lovak válogatóján. Szász Attila és Up Date szárnyaltak a 135 cm-es pályán és több mint öt másodperccel nyertek. Szász Attila: „Mint az előzőekben is mondtam, Up Date-nek fekszik a kiskunhalasi pálya és jó formában van. Minden a tervek szerint alakult, gyorsak voltunk, rö-videket fordultunk és nyertünk.” – mondta a harmadik elsőségét szerző mezőhegyesi lovas.
Eredmények:
1. Szász Attila Up Date, 0 hp, 59,62 mp, Mezőhegyesi Ménes SE
2. Bogár István, Lili 0 hp, 64,84 mp, Kunos-Lovarda Kft.
3. Krúcsó Szabolcs Lajtoo 2, 0 hp, 66,14 mp, Mezőhegyesi Ménes SE

Szász Attila Up Dattel duplázott A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság harmadik versenynapjának második versenyszámában, a z A/1 nyitott kategóriában és az 5 éves lovak válogatójában 37 nevezőt regisztrált a zsűri. A 125 cm magasságú pályán hibaidős szabály szerint versenyeztek a lovasok. Ez kifejezetten feküdt a Szász Attila Up Date kettősnek, akik biztosan hozták az első helyet. Szász Attila: „Nagyon kellemesre építették a pályát és az erős szél sem zavart bennünket. Up Date szereti a kiskunhalasi arénát és ezt igazolta második elsőségünkkel. A következő számban is rajthoz állunk és remélem megint sikeresek leszünk” – mondta a Fiat OB-én már kétszeres elsőséget szerző Szász Attila.

Eredmények:
1. Szász Attila , Up Date, Mezőhegyesi Ménes SE (0 hp, 63,43 mp
2. Herczeg Csaba, Afrika, Aranyág LK, 0 hp, 65,78 mp
3. Budavári Anikó, Calvados, 0 hp, 66,14

A meleg maradt, de igen erős szél fogadta a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság szombat reggeli első versenyszámában a kezdő lovasokat, a B1/a stílusversenyben. A 100 centiméteres akadályokkal épített pályán tizenhatan startoltak és a zsűrinek legtet-szetősebb lovaglást Szepesi Opál TT. Zuzu-val (0 hp, 7,7 stílus pont, 64,09 mp, Mustang LC Dunaharaszti) mutatta be.
Szepesi Opál: „A távolságokra figyeltem elsősorban. Zuzu egy éve van nálam, korábban a militariban versenyzett és jól megértjük egymást. Sokat gyakorlunk együtt, minden nap tréningezek és valószínű a rendszeres és tudatos gyakorlásnak köszönhető sikerünk.” – mondta az ősszel középiskolai tanulmányait kezdő fiatal lány. További eredmények: 2. Máriás Sára, Agropoint Conally (1 hp, 7,3 stílus pont, 76,62 mp, Debreceni LA Közh. Nonprofit Kft.), 3. Balogh Bea, Tündi (4 hp, 7,2 stílus pont, 70,12 mp, Kis-Cserhát SE).
A Kiskunhalasi Bölecz Virág az előző napi teljesítményekhez képest egy helyet előre lépett és Kornélióval a 7. helyen végez-tek.

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság elsősorban a díjugratásról szól, hiszen a legjobb hazai amatőr, ifjúsági, fiatal és felnőtt lovasok találkozója az OB. A kiskunhalasi szervezők ennek ellenére a versenysport mellett a szabadidős lovassport kedvelőinek és a csak úgy kilátogató családok részére szánták a huszártábort, ami eddig óriási siker.
Rózsahegyi Róbert vezetésével a Kiskunhalasi Lovasbandérium gyermekfoglalkoztató sátorral, ingyenes lovagoltatási lehetőséggel és a tábori élet hétköznapjainak bemutatásával várta és várja a közönséget a hátra lévő két nap során. A tábori élet része egy – most még gyakorlásként látható - egyedülálló karusszel, amit először a vasárnapi programban, a felnőtt egyéni döntő után mutatnak be a halasi huszárok.
Show-számokban egyébként nem lesz hiány, hiszen Sasvári-Sós Vezess és lovagolj (Ride & Drive!) bemutató, majd Sasvári Sándor mini koncert lesz lóhátról a vasárnapi menüben, ahol a huszár karusszel is a közönség elé tárul a felnőtt döntő után. Az egyéb érdekességekre sem lehet panasza a közönségnek, hiszen a lovas felszerelések kiállítása és vására jó tájékozódási lehetőség a hobbi és profi lovasoknak egyaránt, a vendéglátásról pedig a sajátos hangulatú Vino étterem sátra gondoskodott.

Csongrád megye megint bajnok
Óriási érdeklődés kísérte a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság második napjának záró versenyszámát, a felnőtt középdöntőt és a felnőtt csapatbajnoki döntőt a KÉSZ Kft. díjáért. A versenyszám kétfordulós kihívást jelentett és közel négy órán át tartott. A négyfős csapatversenyben a legjobb három teljesítményt összegezték.
A 2010-es végeredmény ismétlődött meg a Kiskunhalasi Lovas-arénában, mert a tavalyihoz hasonlóan ismét a csongrádi megyei együttes volt a legjobb. Az egyéni középdöntőben egyetlen hibátlan lovas akadt Czékus Zoltán személyében, aki Krajna nyergében szerezte meg a győztesnek járó serleget.
Felnőtt egyéni középdöntő (2 fordulós versenyszám)
1. Czékus Zoltán, Karina, 0 hp 151,96 mp, Morris Lovas Klub
2. Técsy Attila, Peron, 4 hp, 149,01 mp, Nyíregyházi Főiskolai SE
3. Krucsó Szabolcs, Tilana B, 4 hp, 159,82 mp, Mezőhegyesi Ménes SE
Felnőtt csapatbajnoki döntő, a KÉSZ Kft. díjáért
1. Csongrád Megye csapata (Kovács Henri Chanel, Czékus Zoltán Kabuki Des Isles, Kovács Kaarlo Game Boy 4, Réti Dávid Niki Csikó)
2. Fejér megye csapata
3. Mezőhegyesi Ménes SE csapata

Augusztus 24. és 28. között Kiskunhalason volt a díjugrató magyar bajnokság döntője. A rendező vállalkozás a szervezési feladatok mellett az esemény költségeit is viselte. Az elmúlt évben először Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon megrendezett lovasversenyről a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakága elismerően nyilatkozott, csakúgy a lovasok, ezért döntött a halasi pályázat mellett a szövetség. Rendező a Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakág. Versenyigazgató: Kovács Iván, versenybíróság Elnök: Bács Béla (I. osztályú) tagok: Schlezák Melinda (Nemzetközi C), Krizsán János (I. osztályú) Fehér Károly (I. osztályú). Melegítőpálya bíró: Bálint Gábor (II. osztályú) Stílusbíró 1: Szebényi Dániel (Stílusbíró) Versenypálya: méret, talaj 100 x 60 m gyep melegítőpálya: 80 x 60 m homok Pályaépítő: Erdélyi Magdolna (Nemzetközi C) Asszisztens: Karádi László és Bánfi Vilmos

Az augusztus utolsó hétvégéjén történő díjugrató versenyeken az amatőr, ifjúsági, fiatal és a felnőtt lovasok mérték össze erejüket, felkészültségüket, ráadásul itt volt a fiatal lovak lanakeni világbajnokságára történő válogatás is. (A versenyen 116 lovas, 190 lóval, 452 starttal vett részt.) A bajnoki címek mellett komoly pénzdíjak vártak a versenyzőkre. A felnőtt magyar díjugrató bajnok egy Fiat Grande Punto modellel is gazdagodott. A legnagyobb honi díjugrató megméretést már második éve rendezi a KB Autoteam Kft. Fiat Márkakereskedés és Márkaszerviz, amelyben a Halasi Városgazda Zrt. mint pályafenntartó és számos önkéntes működött közre. Juhász Tibor ügyvezető és a rendezvény menedzsere szerint az idén a díjugrató számok mellett egy új arculatú nem csak a szakmát érdeklő sport és kulturális eseményt láthatott a nagyérdemű. „Mindent elkövettünk a verseny elfogadottságát és a közönség szórakoztatását illetően. Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke, a nemzeti lovas program mentora elvállalta a fővédnökséget, olyan szakmai, közjogi tekintélyt adva, ami nekünk szervezőknek komoly motivációt jelentett. Azzal, hogy a verseny mellé négy napos huszártábort, gyermekfoglalkoztatót rendeztünk be a Kiskunhalasi Lovasbandérium segítségével, kinyitottuk a rendezvényt a családok felé és történelmi hátteret adtunk. A Sasvári Sándor színész-énekes mini koncertje és Sós Attilával bemutatandó „vezess és lovagolj” show-ja a populáris érdeklődést célozta. A Kishuszár Vágta futamának megrendezésével pedig a legtöbb nézőt megmozgató hazai lovas esemény, a Nemzeti Vágta média ernyőjét húztuk a rendezvény fölé. Mindezt egy vendégbarát szolgáltatást nyújtó, kulturált, higiénikus környezetben tettük. Azt hiszem mindent megtettünk a siker érdekében, remélem, a közönség látogatásával visszaigazolja a sok befektetett pénzt és munkát.”

A négy nap programja:

2011. augusztus 24. szerda

• 16,00 Állatorvosi Kontroll (17,30-ig)

• 17,30 Bemelegítő versenyszám a versenypályán

• 19,30 Technikai értekezlet (felnőtt)

2011. augusztus 25. csütörtök

• 10,00 B/1-A stílusverseny Kezdő lovasok

• 11,30 A / 1 nyitott es 5 Éves lovak válogató

• 13,30 A / 2 * nyitott es 6 Éves lovak válogató

• 17,00 Felnőtt elődöntő es 7 Éves lovak válogató

• 18,30 Fiatal, amatőr es IFI lovasok Állatorvosi lószemléje

• 20,00 Technikai értekezlet amatőr, ifjúsági, Fiatal lovasok fogadása.

2011. augusztus 26. péntek

• 08.00 B1-A stílusverseny Kezdő lovasok

• 10,00 Amatőr lovasok elődöntő

• 12,00 Ifjúsági lovasok elődöntő

• 14,00 Fiatal lovasok elődöntő

• 15,30 Felnőtt csapatbajnokság, középdöntő a KÉSZ Kft.. díjáért

2011. augusztus 27. szombat

• 08.00 B1-A stílusverseny Kezdő lovasok

• 10,00 A / 1 nyitott es 5 Éves lovak válogató

• 11,30 A2 ** nyitott es 6 Éves lovak válogató

• 13,00 Amatőr középdöntő a Vadkert Centrum Kft.. díjáért

• 15,30 Ifjúsági es Fiatal lovas csapatbajnokság

• 20,30 Bajnokcsapatok partija (Vacsora, Zenés, táncos est helyben)

2011. augusztus 28. vasárnap

• 09.00 Amatőr lovasok döntő, Rózsahegyi Zoltán emlékverseny

• 11,00 Fiatal lovasok döntő, Hriazik Pál emlékverseny

• 13,30 Felnőtt lovasok döntő a Fiat díjáért

• 16,00 Ifjúsági lovasok döntő a Modinvest Kft.. díjáért

• 17,30 Eredményhirdetés

Több mint 180 ló elhelyezésének teremtették meg a biztonságos feltételeit az augusztus 24-én kezdődő Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság részvevőinek a Lovasiskolában.

Rekord létszámú versenyző érkezett városba akiknek kulturált elhelyezést biztosított a szervező csapat. Keddtől már érkeztek versenyzők és szerdától hivatalosan is megnyílt a lovas aréna a résztvevők és a közönség előtt.

Rekord létszámú versenyző érkezett városba akiknek kulturált elhelyezést biztosított a szervező csapat. Keddtől már érkeztek versenyzők és szerdától hivatalosan is megnyílt a lovas aréna a résztvevők és a közönség előtt.

Lovas felszerelések kiállítása és vására: A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon lovas felszerelések kiállítása és vására megtalálható volt a versenypálya és a főbejárat közötti területen. A lovas felszerelések kiállításán és vásárán, a szíjgyártó és nyerges mesterek munkái közül válogathattak a látogatók és egyéb lovas felszereléseket és kiegészítő kellékeket is vásárolhattak. A kiállításon lószállító eszközök is szerepeltek a bemutatón, amelyek szintén megrendelhetők voltak.

A szervezők a családok hasznos szabadidő eltöltésére is gondoltak, mert lovagoltatással, állatsimogatással, gyermekfoglalkoztatással és persze a megszokott színvonalas vendéglátással oldják a díjugrató számok izgalmait. A gyerekek számára lovaglási lehetőséget biztosítottak a rendezők: A vendéglátóhely és a Lovasiskola főépülete közötti szabadtéri területet jelölték ki gyermeklovagoltatásra, 26-27-én, (csütörtök-péntek) 14 és 17 óra között. 28-29-én (szombat-vasárnap) 09 és 17 óra között volt lehetősége a legfiatalabb korosztálynak a lovaglás érzetének megismerésére. A jelentkező gyermekeket szakértő kíséretében felültették a lóra (pónira) és száron vezetve körben sétáltak a lovarda területén. A váltások az igényektől függően, érkezés sorrendjében történtek.

Técsy Attila, Peronnal 2011 felnőtt magyar bajnoka 

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság egyéni felnőtt döntője előtt Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke köszöntötte a versenyzőket és a nézőket, majd a másfél ezres közönség előtt 14 órakor kezdetét vette az első forduló. Az ország legjobb 20 díjugratójára 150 cm magas akadályok vártak a Fiat díjáért. A nehéz pálya után a második fordulóban 18-an maradtak versenyben. A versenyzők hozták magukkal a korábban elért eredményeiket és fordított sorrendben startoltak, így egyre esélyesebbeket láthatott a nagyérdemű a végső győzelemre. Az utolsó előtti induló Técsy Attila Peronnal , hibátlan pályát ment, ráadásul az addigi legjobb idővel értek célba. Egyetlen lovasnak, az utolsóként induló Tóth Lászlónak Masnival volt esélye győzni, ám ők három akadályt vertek, amivel egyértelművé vált, Técsy Attila Peronnal a 2011. évi magyar bajnok és ő nyerte a fődíjat, a Fiat Grande Puntót is.

A magyar bajnoki trófeát Prof. Dr. Sótonyi Péter a Magyar Lovas Szövetség alelnöke adta át, gratulált a győztes és helyezett versenyzőknek Lezsák Sándor, a parlament alelnöke, Gyovai István Kiskunhalas polgármestere és Szotyori Nagy Kristóf a díjugrató szakág elnöke.

A győztesnek járó Fiat Grande Punto-t Stekl lászló a Fiat Magyarország Kft. ügyvezetője és Juhász Tibor rendezvény menedzser adta át.

Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság 2011, felnőtt egyéni döntő, a Fiat díjáért végeredmény:

1. Técsy Attila, Peron 0 hp, 59,76 mp (össz: 13,26 hp), Nyíregyházi Főiskola SE

2. Kovács Kaarlo, Agropoint Cassius, 0 hp, 62,43 mp (össz: 17,11 hp), Morris Lovas Klub

3. Zárug Gyula, Centus, 6 hp, 68,70 mp, (össz: 19,69 hp) Pákózdi SE

Burucs Barna ifi bajnok Magasra került a mérce és a léc is a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság utolsó versenyszámában, az ifjúsági egyéni döntőben, ahol a Modinvest Kft. díjáért versengtek a lovasok. A kétfordulós versenyszámban, az első körben 135 cm-es, míg a második körben 140 cm-es akadályokon mérték össze tudásukat az ifjúsági sportolók.

A Burucs család vasárnapja lett augusztus 28-a, hiszen Burucs Borbála, a fiatal lovasoknál szerzett elsősége után, testvére Burucs Barna is a magyar bajnokok listájára iratkozott fel az ifjúsági versenyzők mezőnyében. Barna Prima nyergében higgadt, de haladós tempóban hozta a döntőt és imponáló magabiztossággal győzött.

Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság, ifjúsági egyéni döntő, a Modinvest Kft. díjáért:

1. Burucs Barna, Prima, II. forduló 0 hp, 55,36 mp (össz. 4hp), Viktor-i SE

2. Bagyánszky Gabriella, Cesanne, II. forduló 0 hp, 55,2 mp (össz. 8 hp), Prosper LK

3. Devecseri Krisztián, Premier, II. forduló 8 hp, 55 mp (össz. 8 hp), Fehér Mén 2000 Kft.

Burucs Borbála  fiatal lovas bajnok

Nyolcan startoltak a kétfordulós fiatal lovasok egyéni döntőjén, amelyet egyben a Hriazik Pál emlékversenyszámként rendeztek a szervezők. A szám papírforma eredménnyel végződött. Burucs Borbála és Barna Party Mamma Mia tökéletes formát mutattak végig az elődöntők, középdöntők során és a döntőben is hozták a jó teljesítményt. Hibátlanul futottak és nyertek. A magyar bajnoki első három helyezett eredménye:

1. Burucs Borbála, Barna Party Mamma Mia 0 hp, 58,39 mp, Viktor-i Sportegyesület

2. Ifj Szabó Gábor, Aranykapu Lycos, 8,19 hp, 57,81 mp, Aranykapu LK

3. Fa Lili, Ginger 20,96 hp, 57,60 mp, L&F Kft.

Amatőr magyar bajnok Sávai Rita

A korábbi napok forrósága után jelentős lehűlés, kellemes, derült idő fogadta a 21 bejutott amatőr lovast a Fiat díjugrató Magyar Bajnokság utolsó versenynapjának első döntő számában. Az amatőr versenyzőket, egyben a Rózsahegyi Zoltán Emlékverseny résztvevőit 125 centiméteres pálya fogadta és az alappálya után az első és a harmadik helyért is összevetésre került sor. Először Márki Zoltán jött a pályára Gavallérral és egy verőhibát ejtettek. A másik összevetőnek Nagy Lídiának így a hibátlan lovaglásra kellett figyelnie és bejött taktikája, mert Hibis Du Theil-lel megszerezték a bronzérmes helyet. A bajnoki címért először Sávai Rita lovagolt be Stefanival az emelt magasságú összevetésre. Gyors pályát tett meg szűk fordulókkal, de ez egy verőhibába került a kettősnek. Hajdics Ágnesnek Revanssal a bronz csata taktikáját kellett követnie és annak megfelelően nyugodt tempóban haladtak, ám ők is ejtettek egy verőhibát, de időben gyengébbek lettek, így a 2011. évi amatőr magyar bajnok Sávai Rita Stefanival.

DÍJUGRATÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, KISKUNHALAS

Csapatbajnokság, döntő, a KÉSZ Kft. díjáért

1. Csongrád megye (Kovács Henri, Czékus Zoltán, Kovács Kaarlo, Réti Dávid)

2. Fejér megye csapata (Bogár István, Solti Oresztész, Varga Balázs, Zárug Gyula)

3. Mezőhegyesi Ménes SE csapata (Piroska Zoltán, Szász Attila, Krucsó Szabolcs, Jován Richárd)

A versenyszámok eredményei: /gindex.php?pg=34512993

 

 


 

 
 
 

 

                                                                                                

e-mail

averzio@gmail.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK

   AVERZIO-FOTO Saját, egyéb képalbum 

 

 

 

 

http://www.lovasszovetseg.hu/

Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete

 Díjugrató eredmények

 Military eredmények

 Díjlovaglás eredmények

 Fogat eredmények

 

http://dijugratas.lovasszovetseg.hu/

http://military.lovasszovetseg.hu/

http://dijlovaglas.lovasszovetseg.hu

 EVENTING

 Zala megye lovasoldala

 Lovasok.hu

 

a LOVASÉLET-ben 2000 és 2009 közt megjelent írásaim.


 

 

Tartalom


A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******