somogyifoto

Tartalom

 

 Bemutatkozás

 ELÉRHETŐSÉGEK

HÍREK

 KÉPTÁR tvn.hu

 KÉP nézegető

 

 SZERZŐI JOGOK

A londoni olimpia résztvevói 2012

 

 

 

 

 

CIKKEK,

TUDÓSÍTÁSOK

Díjlovaglás:

 

 

 

 

Díjugratás:

 Military:

 Fogathajtás:

  Western:

  Nagy elődök és jelenlegi prominens lovasok

  Vasi lovasok arcképcsarnoka:

 Vasi lovasok archív fotói:

Vas megyei lovasok archív

 Egyéb szöveges dokumentumok

 

Nosztalgia díjugratás

Videók

 

 
NAPTÁR
2017. December
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
METEOROLÓGIA

  

 

           TÉRKÉP

ÚTVONAL TERVEZÉS

 

 

 

 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-04-14
 
Ha kevés a mondanivalód!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Háttérzene
 
-Szombathelyi Lovasnap 2010. augusztus 21.-

Szombathelyi Lovasnap 2010. augusztus 21.

 A Vas megyei lovardákból érkezett amatőr és kezdő gyermeklovasok mérték össze tudásukat a hagyományos díjugrató versenyen, Szombathelyen. A Savaria Lovassport Egyesület szervezésében szombaton 10 órától a szombathelyi lovasiskolában tartották a megmérettetést. A versenyre ingyenes volt a belépés, kiegészítő programként, díjlovas bemutatóval, Merényi Jessika, lovastorna bemutatóval pedig Békei Detti és kis csapata várta az érdeklődőket, mindkét bemutató közönségsikert aratott.
A fiatal lovasok díjugratásban, két versenyszámban mérhették össze tudásukat 60-80-cm-es, magasságon, az amatőröknek ugyanúgy két különböző, 100 és 120-cm magasságú parcours pályán volt lehetőségük saját maguk és lovaik teljesítőképességének felmérésére, korrekt szakmai felügyelet és versenykörülmények közt. Díjugrató versenyként került kiírásra a verseny, de a teljesen kezdő, fiatal lovasokra is gondoltak a szervezők, nekik a Gombos László által épített ügyességi pályán volt lehetőségük, tudásuk összemérésére.
A starthoz állók számára nem volt kötelező jelleggel előírva a versenyöltözet, ennek ellenére a versenyzők néhány kivételtől eltekintve versenyöltözetben teljesítették az önként vállalt megmérettetést. A néhány, nem fehér nadrágot viselő versenyző is kellő eleganciával volt felöltözve. A kobak használata volt kötelező jelleggel előírva ennek ellenére nagyon sok gyereken láttam a gerincvédőt is.
A versenyszámokban nem volt megkötés lovasra és lóra vonatkozóan; bárki indulhatott, természetesen saját felelősségre. Nem volt elvárás az érvényes liszensz, vagy a lovas, rajtengedély vizsgával rendelkezése. Lóútlevél megléte nem, de az oltási bizonyítvány bemutatása kötelező volt.
A versenyszámok I. helyezettjei kupát, az I-VI. helyezettek minden versenyszámban szalagot és tárgyjutalmat kaptak.
A szervezőbizottság tagjai Kóger Judit, a Savaria Lovassport Egyesület elnöke, Békei Detti az egyéb segítségen kívül a voltizs bemutatót tartotta az általa felkészített kis csapattal, Gombos László is kivette részét a feladatokból, ő volt a pályák építője, és a versenybíró szerepét is magára vállalta, mindent elkövettek egy jól sikerült verseny lebonyolítása érdekében, ami a látható jelek alapján sikerült is. Mindezen fáradozások mellé még a lovasiskolában lovagló gyerekek szülei és a bértartók is segítettek a sikeres lebonyolításban. Szombathely Város Önkormányzata, a West Hungarian Welding Kft., a Szombathelyi Tangazdaság Zrt., a Webhotel Kft, anyagilag is támogatta a rendezvényt.
A versenyen együtt volt minden, a mentő, a hangosítás, a zsűritorony, az időpontok betartása, a közönség folyamatos tájékoztatása a pályán zajló eseményekről, minden, ami egy zavartalan lebonyolításhoz kell. Úgy vélem, a nem túl nagyszámú közönség is jól érezte magát, (a Savaria Karnevállal egybeeső időpont miatt kevesebben voltak kíváncsiak a versenyre) a rendezők gondoskodtak a kellemes, inkább kánikulai forróság ellenére a résztvevők komfortérzetének javításáról a költségkímélő büfével és meleg ebéddel.
A verseny célja, Kóger Judit, lovardavezető elmondása szerint „egyesületünk szervezésében szeretnénk elősegíteni a Vas megyében működő lovardák, lovas egyesületek kapcsolatfelvételét. A lovassportot szeretnénk népszerűsíteni a gyermekeknek és az amatőr lovasoknak is, szervezett versenyzési lehetőséggel”.
A lovardavezető Kóger Judit által elképzelt céloknak csak a második része valósult meg, az első még egy ideig várat magára, anélkül, hogy nagyon pesszimistán akarnám feltüntetni a pillanatnyi helyzetet.
Személyes véleményem az, hogy ez a verseny egy jó körülmények közt, kuturáltan lebonyolított, korrekt, színvonalas verseny volt, starttal. Ami engem személy szerint zavar, az hogy a startok száma jóval több is lehetett volna, ha most is, nem a Vas megyére jellemző edzők, istállók közti torzsalkodás a domináns tényező. Valójában engem egyáltalán nem zavarna ez a nagyfokú presztízsháború, (akkor sem zavarna, ha lenne némi valóságalapja) ha mindez nem a gyerekek rovására történne, de sajnos a kezdő, lovas gyerekeknek egy ilyen lehetőséget nem szabadna kihagyni. Ezzel a gondolattal nem a versenyről kialakult véleményt akarom befolyásolni, megváltoztatni, csupán azt javasolnám az edzőknek, hogy a gyerekek, a leendő versenyzők érdekében félre kellene tenni a személyes érzelmeket, némely esetben alaptalan sérelmeket. Most már a kluboknál, az edzőkben is tudatosulni kellene annak a gondolatnak, hogy ez a történet szóljon a gyerekekről, a gyerekeknek és ne a személyes sérelmek határozzák meg a gyerekeknek felajánlott lehetőségekkel élést. Ennek megvalósulásával, hosszabb távon netán Vas megye kátyúban lévő ugrósportja is megmozdulna, valószínűleg pozitív irányba.
Vissza
 
 

                                                                                                                                                                           

 

                                                                                                

e-mail

averzio@gmail.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK

   AVERZIO-FOTO Saját, egyéb képalbum 

 

 

 

 

http://www.lovasszovetseg.hu/

Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete

 Díjugrató eredmények

 Military eredmények

 Díjlovaglás eredmények

 Fogat eredmények

 

http://dijugratas.lovasszovetseg.hu/

http://military.lovasszovetseg.hu/

http://dijlovaglas.lovasszovetseg.hu

 EVENTING

 Zala megye lovasoldala

 Lovasok.hu

 


 

 

Tartalom


-----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!