somogyifoto

Tartalom

 

 

 Bemutatkozás

 ELÉRHETŐSÉGEK

HÍREK

 KÉPTÁR tvn.hu

 KÉP nézegető

 

 SZERZŐI JOGOK

A londoni olimpia résztvevói 2012

 

 

 

 

 

 

CIKKEK,

TUDÓSÍTÁSOK

Díjlovaglás:

 

 

 

 

Díjugratás:

 Military:

 Fogathajtás:

  Western:

  Nagy elődök és jelenlegi prominens lovasok

  Vasi lovasok arcképcsarnoka:

 Vasi lovasok archív fotói:

Vas megyei lovasok archív

 Egyéb szöveges dokumentumok

 

Nosztalgia díjugratás

Videók

 

 
NAPTÁR
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
METEOROLÓGIA

  

 

           TÉRKÉP

ÚTVONAL TERVEZÉS

 

 

 

 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-04-14
 
Ha kevés a mondanivalód!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Háttérzene
 
-HÍREK-
-HÍREK- : CSI**-W Budapest/HUN 2015. november 27.-29.

CSI**-W Budapest/HUN 2015. november 27.-29.

  2015.11.28. 00:26

A Lovas világkupa három versenynapján kilenc különböző rangú, nehézségi fokú díjugrató versenyt rendeznek.

Az ugróversenyek a ló ugrókészségét, képességét, ügyességét és engedelmességét, valamint a versenyző lovas tudását különböző feltételek mellett teszik próbára.

A díjugrató versenyek alappályáit 100-tól 160 centiméter magasságig építik. Elsősorban az akadályok magassága, egymástól való távolsága, a kombinációk és a pályán végrehajtott fordulatok szabják meg a versenyek nehézségi fokát.

Érdemes lesz figyelni, hogy az állandó, türelmes bánásmóddal a lovas milyen mértékben nyerte el és bírja lova bizalmát? Hogyan sikerült kialakítania a „társi-viszonyt”? Mert a ló megérzi a lovasa gondolatait. Ha „meghitt” az együttlét, akkor azt adja vissza, amit lovasa sugall, amit kér tőle.

Az ugrósport viszonylag fiatal szakág. Az első nyilvános távol- és magasugró versenyt – a vadászlovak alkalmassági vizsgájaként – 1864-ben Dublinban rendezték. Ekkortól számítjuk a modern ugrósportok születésnapját is.

Az első nemzetközi ugróversenynek 1900-ban Párizs adott otthont.

A magyar lovassport első – és eddigi egyetlen – díjugrató olimpiai érmét 1936-ban, Berlinben Platthy József nyerte. A sütvényi ménesben nevelt angol telivér kanca, Sellő nyergében nyújtott teljesítményét az olimpia legszebb lovaglásaként értékelték.

A látványos szórakoztató díjugratás itthon is a legkedveltebb lovas szakág.

A 316 egyesületben 1499 versenyző lovagol.

Újra a gyermekeké volt az Aréna: November 27-én a Papp László Budapest Sportarénában három díjugrató versenyszámot rendeztek. Megmérették magukat a kettesfogathajtók és nagy sikerrel zárult a Nemzeti Gyermek Lovasnap is.

A három díjugrató számból kettőben litván siker született. Andrius Petrovas Gigolloval nyerte a Coca-Cola díjáért kiírt nyitó versenyszámot. A kétfázisos versenyszámban az előkelő harmadik helyet szerezte meg Füzér Gábor Opállal. Negyedik és ötödik helyen Babó Szilvia (Suzy de Malais) és Hugyecz Mariann (Chaccari Z) végeztek.

A pénteki versenynap második díjugrató versenyszámában, a Gravír Expressz díjáért kiírt hiba-idős számban újra Andrius Petrovas győzött, ez alkalommal Quel Prix nyergében. Legjobb magyarként harmadik helyezet lett Márton András PM Diamantina nyergében. Reischl Márton (Latino) és Horváth Balázs (PM Jumping Lady) a negyedik, illetve hatodik helyért járó díjszalagot vehették át.

A verseny legidősebb versenyzője, a 62 éves osztrák Thomas Frühmann 19 éves lovával, The Sixth Sense-szel nyerte a világkupa minősítő versenyszámot a Longines díjáért. Frühmann korábban Világkupa döntőn lovagolt, olimpiai ezüstérmes. Elmondása szerint már ritkábban versenyzik, de Budapestre mindig szívesen jön. Jelentős sikernek számít, hogy ebben a rangos versenyzőket felvonultató számban Varga Balázs második, Szuhai Gyula a harmadik helyen végzett.

„Egy bizonyos szinten mindenki megtanulhat lovagolni, mert a lovaglás ügyesség kérdése – vallja egy híres versenyzőből lett szakíró, ám siet hozzátenni: az ügyességet az ember gyakorlás közben sajátítja el.”

Az Arénába érkező lovasok közül többen bizonyítják, hogy a legjobbak szintjén a lovaglás már valóban művészet.

Az ugróversenyek a ló ugrókészségét, képességét, ügyességét és engedelmességét, valamint a versenyző lovas tudását különböző feltételek mellett teszik próbára.

A látványos kettesfogathajtó szimultánverseny nyolc résztvevőjét a korábbi két válogatóverseny 65 indulója közül válogatták. A két teljesen azonosan felépített akadályhajtó pályán egyszerre indult két fogat. Közülük a jobb eredményt elért hajtó jutott a következő körbe, végül a döntőbe. A felfokozott hangulatú, izgalmas, látványos, gyors versenyen a Nyírségi Lótenyésztő Egyesület hajtója, Kiss Sándor győzött, megelőzve a második helyre érkező Szarka Bélát (Fesztivál SE).

A Lovas Világkupa első napja a gyermekeké volt. A Nemzeti Gyermek Lovasnapon az érdeklődés, mint minden évben, most is óriási volt. Az ország minden részéből érkeztek az iskolás és óvodás gyermekek. A program érdekes, különleges volt. A Mikulás fríz lovakkal érkezett, Hamza Viki szabadidomítása bizonyította, hogy a világhírű Jean Francois Pignonnak méltó követője. Lovait minden kényszerítő eszköz, felszerelés nélkül irányította és különböző nehézségű látványos elemeket (ágaskodás, fekvés, ülés, stb) mutatott be lovaival, magas színvonalon. A füzesgyarmati gyerekek új ötlettel, fogat-lovastorna műsorral jelentkeztek. A lovasnomád harci játék, a ló-board és a közkívánatra ismét megrendezett póni galopp nagy sikert aratott. A póni galopp győztese idén Habsburg Károly Konstantin Szarkalábbal.

Szombaton a Világkupa második napján újabb három díjugrató számot, köztük 150 cm-es akadályokon a Nagydíjat rendezik.

Thomas Frühmann győzött a Longines Kupában: A verseny legidősebb versenyzője, a 62 éves osztrák Thomas Frühmann 19 éves lovával, The Sixth Sense-szel nyerte a világkupa minősítő versenyszámot a Longines díjáért. Frühmann korábban világkupa döntőt lovagolt, olimpiai ezüstérmes. Elmondása szerint már ritkábban versenyzik, de Budapestre mindig szívesen jön. Jelentős sikernek számít, hogy ebben a rangos versenyzőket felvonultató számban Varga Balázs második, Szuhai Gyula a harmadik helyen végzett.

Litván győzelemmel indult a 2015-ös UNIQA Lovas Világkupa: Andrius Petrovas (LTU) Gigolloval nyerte a 2015-ös UNIQA Lovas Világkupa nyitó versenyszámát a Coca-Cola díjáért.  A kétfázisos versenyszámban az előkelő harmadik helyet szerezte meg Füzér Gábor (Opal). Negyedik és ötödik helyen Babó Szilvia (Suzy de Malais) és Hugyecz Mariann (Chaccari Z) végeztek.

Gyermeknap – Közkívánatra póni galopp: Évről évre az egyik legnépszerűbb közönség-szám a pónigalopp.

A Lovas Világkupa speciális, akadályokkal nehezített futamain a korábbi évek tapasztalata alapján nagy esélyt képviselnek Habsburg Eilika lovasai, a „Sóskúti Manók”. A mezőny felét ők adják: Habsburg Károly Konstantin a többszörös győztes Szarkalábbal indul, Koszta Botond My Little Fox nyergében mutatkozik be, Csókány Lili Kinder Surprise-t lovagolja. Starthoz áll a tavalyi Kishuszár vágta győztese, Mórocz Mercédesz Morcossal, és az idei Kishuszár vágta negyedik helyezettje, Makoviczki Ákos Fáni nevű póniján. Újoncként lép a pályára Kalovits Panna Álmossal. A futamban kiemelt esélyt képvisel Szarkaláb, kérdés, hogy a fordulatos, izgalmas versenyben idén is tudja-e hozni kirobbanó formáját.

 

Gyermek Lovasnap - Füzesgyarmati fogat - lovastorna bemutató

November 27-én az Uniqa Nemzeti Gyermek Lovasnapon színvonalas program várja a csillogó szemű gyerekeket.

A Füzesgyarmati Gyermek Lovas Alapítvány Arénában fellépő csapatának tagjai:

G. Nagy Dóra, Varjas Dorina, Bak Ibolya, Kontra Ildikó, Kontra Bettina, Bálint Ditta

A fogat hajtója: Papp János, edző: Németi Judit,

Lovak:- Zorro: 8 éves, fekete, Fríz, herélt – Wili: 8 éves, fekete, Fríz, mén

A bemutató a fogathajtás és a lovastorna szeretetéből és ötvözetéből jött létre, amit 7 éve Németi István lovastorna edző álmodott meg és váltott valóra.

Füzesgyarmaton több évtizede működik a lovastorna csapat. Számtalan versenyen sikeresen vettek részt. Többszörös magyar bajnokok.

Mivel a csapattagok hamar felnőttek és kicserélődtek, így nehéz volt a versenysporttal lépést tartaniuk. Ezért a csapat a bemutatókat választotta.

Szerettek volna valami újat is létre hozni, olyat, amit még nem láthattak a nézők. Innen indult el a fogat-lovastorna ötlete. Lényege, hogy a lovastorna elemeit nem egy, hanem egyszerre két lovon, szinkronban mutatják be. A kört–melyen eddig a voltizs ló vágtázott–felcserélték egy képzeletbeli négyszöggel ahol a fogat halad. Ehhez egy speciális felszerelés társul, ahol a maraton hám hátszíját voltizs hevederre cserélték.

A gyerekek pedig megtanultak egyszerre 2 lovon szinkronban dolgozni.A gyökeres változás nem okozott számukra problémát, mivel minden egyes gyakorlatot előbb körön, a klasszikus voltizsálás módszereivel tanulnak meg. A program rendkívül látványos. A bemutatott gyakorlatoknak csak a fantázia és a biztonsági szempontok szabnak határt. Először a környékbeli lovas rendezvényeken mutatkoztak be a közönség előtt, majd jött az első igazán átütő siker a debreceni Farmer Expón. Aztán határon túli felkérések sora, Szlovákia és Erdély következett. A Gyergyói Lovas Napokon a 6-8000 fős közönségét ejtették ámulatba. Az új felállású csapat bemutatóinak zúgott a vastaps a Szilvásváradi éjszakai show-n is. A siker azóta is töretlen, hiszen már a Hortobágyi Lovasnapokon, Lipicán, Szlovákiában, Izsákon a Négyesfogathajtó Európa-bajnokság éjszakai gálaműsorán, Lovas Világkupán, 2015-ben a Kettesfogathajtó Világbajnokság esti műsorán, és a Nemzeti Vágtán is sikerrel mutatkoztak be.

UNIQA Nemzeti Gyermek Lovasnap: Hazai lovassportunk elismertségét, presztizsét, népszerűségét, többek között–rangos nemzetközi versenyek rendezésével és a társadalmi–tömegbázis–bővítésével erősíthetjük. A Lovas Világkupa mindkét célunk elérését szolgálja. A Világkupa pénteki napja a gyermekeké. Kis lovasbarátaink csúcstalálkozójának programját kedvcsinálónak, a társadalmi-(tömeg-) bázis erősítésének is szánjuk. A törekvéseink középpontjában álló fiatalok szellemi, szakmai, erkölcsi és anyagi támogatása a legjobb befektetés. Szeretnénk lendületet adni az iskolai lovasoktatásnak, hogy minél többen megtanuljanak lovagolni.

 

A Világkupán fellépő tehetséges fiatal lovasaink példájával bemutatjuk és hangsúlyozzuk, hogy kellő motiváltsággal, önkontrollal, sok-sok munkával, a lovak iránti alázattal, az anyagi terheket vállaló szülők, a tanítómesterek, az edzők iránti tisztelettel messzire juthatnak a lovak csodálatos világában.

vissza

 

                                                                                                

e-mail

averzio@gmail.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK

   AVERZIO-FOTO Saját, egyéb képalbum 

 

 

 

 

http://www.lovasszovetseg.hu/

Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete

 Díjugrató eredmények

 Military eredmények

 Díjlovaglás eredmények

 Fogat eredmények

 

http://dijugratas.lovasszovetseg.hu/

http://military.lovasszovetseg.hu/

http://dijlovaglas.lovasszovetseg.hu

 EVENTING

 Zala megye lovasoldala

 Lovasok.hu

 

a LOVASÉLET-ben 2000 és 2009 közt megjelent írásaim.


 

 

Tartalom


A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******