somogyifoto

Tartalom

 

 Bemutatkozás

 ELÉRHETŐSÉGEK

HÍREK

 KÉPTÁR tvn.hu

 KÉP nézegető

 

 SZERZŐI JOGOK

A londoni olimpia résztvevói 2012

 

 

 

 

 

CIKKEK,

TUDÓSÍTÁSOK

Díjlovaglás:

 

 

 

 

Díjugratás:

 Military:

 Fogathajtás:

  Western:

  Nagy elődök és jelenlegi prominens lovasok

  Vasi lovasok arcképcsarnoka:

 Vasi lovasok archív fotói:

Vas megyei lovasok archív

 Egyéb szöveges dokumentumok

 

Nosztalgia díjugratás

Videók

 

 
NAPTÁR
2017. December
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
METEOROLÓGIA

  

 

           TÉRKÉP

ÚTVONAL TERVEZÉS

 

 

 

 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-04-14
 
Ha kevés a mondanivalód!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Háttérzene
 

Military edzőtábor Ilona-majorban—Kai Rüderrel  2006

 
                Március 27-29. között három napra military tereppályává változott az Ilona-majori Horváth & Lukács lovasbázis egyik karámja és a mellette lévő homokos díjlovagló négyszög, ahol harmincöt jelentkezőből huszonöt résztvevő lovas, ötös osztályokra bontva lovagolt, Kai Rüder szakmai irányításával. Az első napon idomítómunka és parcours pályalovaglás volt, a tudásszint felmérése céljából. A napi edzésmunka végén egy kollektív tereplovaglással ért véget a nap. A második napon military akadályokra rálovaglás és azok megugratása volt a feladat a közben Kai Rüder által felmért tudásszintnek megfelelően. A harmadik napon pedig komplett pályaugratás volt a feladat a résztvevőknek. Huszonnyolcadikán a hagyományossá vált konferencia zajlott tizennyolc órától. Horváth László köszöntője után Kai Rüder a résztvevő lovasokkal a nap folyamán készült videofelvételeket kiértékelte, elméletben is átismételték a gyakorlatban végzett munkát, és néhány hasznos tanáccsal látta el az érdeklődőket. Elismeréssel nyilatkozott a szervezésről, a Horváth & Lukács lovasbázisról. Néhány gondolatot idéznék az általa elmondottakból: „Három napon keresztül együtt dolgoztunk egy olyan társasággal, amely nagyon sokszínű volt. Egyik oldalon nagyon fiatal kezdő lovasaink voltak kevés tapasztalattal, másik oldalon olyan lovasok, akiknek már nemzetközi sikereik, tapasztalataik voltak, ez egy jó motivációt jelenthet a fiatal lovasoknak. A tapasztaltabbaknak viszont jó alapozás a szezonkezdéshez. Azt szeretném elérni, hogy a résztvevők megértsék, mi a lényege ennek a sportnak. Nagyon kevés idő állt rendelkezésünkre, ezért csak útmutatókkal tudok segíteni. Mindannak, amit el akarnak érni, annak az alapozó- idomító munka az alapja. Ez egy hosszú, folyamatos munkát jelent, amit mindenkinek magának kell személyesen felépíteni és javítani. Azoknak a problémáknak a megoldását kell, hogy megmutassam, amiket a pályaépítő vagy maga a lovas hibázik. Remélem, otthon is tudjátok folytatni ezt a munkát, és tudtok rá építeni. A három napról néhány gondolatot, ami megmaradt, remélem, tovább tudtok vinni. Döntő fontosságú, hogy el lehet nézni más lovasoktól okos dolgokat, és ezt mindig tartsátok szem előtt. Ne csak a saját környezetünkben nézelődjünk, hanem külföldre is, és a legjobbak felé orientálódjunk. Sose felejtsétek el, hogy mindennek az alapja az idomító lovaglás, melynek eredményessége függ a szorgalomtól és az elszántságunktól. Az adottságból és a szorgalomból jöhet össze az eredmény. Felelősséggel dolgozzunk az utánpótláslovasokkal, a lehetőségeinkhez, adottságainkhoz képest segítsük őket. A jövő mindig az utánpótláslovasoké. Ez egy olyan sport, ami hihetetlenül sok időt, energiát igényel, de a fiatal lovasoknál céltudatosságot, felelősségtudatot alakít ki. Ezek olyan dolgok, amik a későbbiekben, a munkájukban is jó hatással vannak rájuk.”
Az edzés szünetében sikerült Kai Rüdert néhány szó erejéig szóra bírnom. Milyennek ítéled meg a kurzuson résztvevő lovasok felkészültségét, mik a gyenge pontok?
Nagyon széles skálán mozog a lovasok felkészültsége, vannak tapasztaltabb, rutinosabb lovasok és akik még a kezdeteknél tartanak. A tapasztaltabbak elég jó lovakkal vannak itt. Ügyelni kell arra, hogy a fiatal, tehetséges, de még tapasztalatlan lovasok alatt is rutinos lovak legyenek, hogy tapasztalatokat tudjanak szerezni.
Miben látod a hibákat, mi az, amit javítani kell?
Az ugrás alapja mindig az idomítómunka, ami soha nem lehet elég jó, mindig jobbnak kell lenni. Erre épül az ugrás és a terepmunka. Ma a terepen olyan akadályokat lovagoltunk, amelyeken több tapasztalatot tudtak szerezni a lovasok.
Mit javasolsz a résztvevőknek a további munkához?
A tapasztalatlan lovasoknak azt tanácsolom, hogy keressenek kontaktust a tapasztaltabbakkal. Azok a lovasok, akik egy két csillagos versenyeken indulnak, nézzenek körül külföldön, és gyűjtsék a tapasztalatokat.
Mennyire vagy elégedett a látottakkal?
                Az általam tapasztaltak alapján a résztvevőknek eredményesnek tűnt a három nap, de erről nyilatkozzanak ők maguk.
Hercegfalvi Tibor: Úgy érzem nagyon jó dolgokat, mond. Jobb lett volna, ha valamivel több résztvevő jelenik meg, és nézi azt az edzésmódszert, amit Rüder épített fel, mert nagyon jól csinálta, és ezt kellene tudatosítani, és a magyar edzőknek is ezt kellene látni. Neki a vérében van mindaz, amit csinál. Nem csak a lovasoknak de azoknak is látni kellett volna, akik próbálják a militaryt tanítani. El van varázsolva mindenki varázsolva a díjlovaglással, hogy annak hiánya a mi legnagyobb problémánk, de elég sok probléma van az ugróidomítás terén is. Itt kellene lenni azoknak a szakembereknek is, akik a sportot irányítják, vagy irányítani szeretnék, nem csak hagyják valamilyen irányba szétfolyni.
Gömbös László: Aktívan díjuratok, és húsz évvel ezelőtt vettem részt military versenyen. Nagyon jó volt visszacsöppenni ebbe a közegbe, és újból terepet lovagolni. Sok új dolgot hallottam, nagyon jó a légkör. Nagyon tetszett a szakmai rész, az első napi ló és lovas képességfelmérése, majd az osztályba sorolás, és innentől kezdve a hasonló képességű lovasok lovagoltak egy csoportban. Egy jól felépített edzéstervvel és alapozómunkával a ló könnyedén és jól dolgozik, de ha fejetlenül, ész, tempó, távolságérzet nélkül csak rohanunk, akkor a sikertelenségek sorozata következhet. Itt mindezekre vonatkozóan hasznos instrukciókat kaptunk.
Varga István: Szerintem Kai Rüder nagyon jól csinálta, odafigyelt arra, hogy ló és lovas milyen szinten van, próbált kontaktust teremteni a lovasokkal, és egy baráti hangulatot kialakítani.. Itt az edzőtáborban nincs szigor, de mégis fegyelmezetten folyt a munka, felszabadultabb légkörben. Nagyon sok hasznosítható gyakorlati javaslata van nem csak kezdőknek, de haladóknak is.
Faragó Tamás: Szakmailag nagyon jónak tartom, jó az, edző rávilágít a problémákra, elmondja a helyes megoldást, és azonnal javítunk. Három nap alatt nem tud csodákat művelni, de elmondja, hogy hosszabb távon mit kell gyakorolni és hogyan. Mindenkinek a tudásszintjéhez adta a feladatot, illetve annál valamivel többet, hogy fejlődés, előrehaladás is történjen.
                --Si--
 

                                                                                                

e-mail

averzio@gmail.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK

   AVERZIO-FOTO Saját, egyéb képalbum 

 

 

 

 

http://www.lovasszovetseg.hu/

Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete

 Díjugrató eredmények

 Military eredmények

 Díjlovaglás eredmények

 Fogat eredmények

 

http://dijugratas.lovasszovetseg.hu/

http://military.lovasszovetseg.hu/

http://dijlovaglas.lovasszovetseg.hu

 EVENTING

 Zala megye lovasoldala

 Lovasok.hu

 


 

 

Tartalom


Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints