somogyifoto

Tartalom

 

 Bemutatkozás

 ELÉRHETŐSÉGEK

HÍREK

 KÉPTÁR tvn.hu

 KÉP nézegető

 

 SZERZŐI JOGOK

A londoni olimpia résztvevói 2012

 

 

 

 

 

CIKKEK,

TUDÓSÍTÁSOK

Díjlovaglás:

 

 

 

 

Díjugratás:

 Military:

 Fogathajtás:

  Western:

  Nagy elődök és jelenlegi prominens lovasok

  Vasi lovasok arcképcsarnoka:

 Vasi lovasok archív fotói:

Vas megyei lovasok archív

 Egyéb szöveges dokumentumok

 

Nosztalgia díjugratás

Videók

 

 
NAPTÁR
2017. Október
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
METEOROLÓGIA

  

 

           TÉRKÉP

ÚTVONAL TERVEZÉS

 

 

 

 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-04-14
 
Ha kevés a mondanivalód!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Háttérzene
 
-Felföldy Attila a Nyugati régió díjlovas bajnoka-

Felföldy Attila a Nyugat-Dunántúli régió díjlovasainak L-kategóriás bajnoka

 

                A hévízi Szabó lovardában beszéltük meg a találkozót Felföldy Attilával a régiós bajnokság L- kategóriájának győz-tesével. Nem sokkal a megbeszélt időpont előtt érkeztem így aktív szemlélője lehettem a néhány tanítványnak tartott edzésnek. Az edzés befejezése után beszélgettünk Attila eddigi pályafutásáról.

                Hadd tegyem fel a szokásos, hogy kezdted, mikor kezdted kérdést!

                Viszonylag későn, tizenhárom éves koromban kezdtem lovagolni, Vörös Józsefnél, Zalaszentgróton. Utána tíz évig csak nyáriszünetekben lovagoltam ugyancsak Zalaszentgróton. A középiskola elvégzése után Hódmezővásárhelyre kerültem az agrár főiskolára, ott kezdtem aktívabban, sportszerűen, edző irányításával, segítséggel lovagolni. Ott három évig lovagoltam, az Aranyági ménes lovait. Vásárhelyen komoly alapot kaptam, amire a későbbiekben tudtam építeni, nagyon sokat köszönhe-tek az ottani igen magasan kvalifikált lovasoknak, Horkai Gábor és Mórocz Ernő volt az, akitől a legtöbb segítséget kaptam. Ezekre az alapokra építve de jobbára autodidakta módon képeztem magam. Utána néhány év szünet, majd sikerült Balatonfenyvesre kerülnöm, különböző státuszokba—túravezető, edző—két évig voltam lovasiskola vezető. Itt nyolc évet töltöttem el, lovakkal és lovasokkal foglalkoztam. Két szezont versenyeztem is, próbáltam az ugrót is a militaryt is. Aztán jött egy lehetőség, Ausztriába és Németországba kerültem, itt több helyen, több célból foglalkoztam lovakkal és lovasokkal. Olyan helyen is dolgoztam, ahol csak lovagoltam, de dolgoztam lókórházban is, mint szaksegéderő, mert végül is ez a szakmám—állategészségügyi üzemmérnök vagyok. Kint is lovagoltam ugrólovakat és militarylovakat is, az egyik ilyen helyen ír telivérek voltak. Aztán hazajöttem, még egy kis időt Balatonfenyvesen töltöttem. Utána családi okok miatt kerültem Keszthely- Hévízre, itt a Szabó lovardában folytattam pályafutásomat, itt dolgoztam egy félévig, és hivatásszerűen műveltem a vendéglovagoltatást, és a gyerekek oktatását. Sportról ekkor még nem volt szó. Volt egy kisebb változás. A szakmámban helyezkedtem, mint telep-vezető, utána megint csak amatőrként, hobbyból lovagoltam, ami abból állt, hogy a 10-15 főből álló gyerekcsoportommal dolgoztam heti két-három alkalommal, és emellett elkezdtem egy fiatal lovat lovagolni, amivel aztán később elkezdtem versenyezni—ő a Széplak-Ali, vele nyertem meg a bajnokságot. Gyakorlatilag a tavalyi szezon volt az első, akkor második lettem Szokola Csaba mögött. Az idén Csaba nem tudott indulni, ami számomra szerencsés volt, mert ő a régió egyik meghatározó és legjobb lovasa. Így sikerült megnyernem a bajnokságot. Sajnos az M-kategória nem került megrendezésre a lovak vagy a lovasok sérülései miatt.

                A család, hogy tolerálja a munka melletti további távollétedet?

                Hetente háromszor lovagolok, versenyidőszakban négyszer. A nagylányom lovagol ő hetedikes, van egy kétéves kisfiam, ő még nagyon az elején van a dolgoknak, meg a világnak is, akiből lehet, hogy lovas se lesz, de az állatokat mindenesetre már most nagyon szereti. A feleségem szintén lovagol, és van saját lova is, ő viszont csak hobbyból lovagol, de lovagol, természet szerető hobbylovas.

                Mi a véleményed a regionális sorozatról?

                Különböző színvonalúak voltak, helyszínmegválasztásban, rendezésben, indulók számában, lóa-nyagban is. De ez valamennyire természetes is. A második szezonnál tartunk, ez még mind alakulóban van. Az egy pozitívum hogy többen akarnak versenyt rendezni, de a színvonalat tartani kell. Voltak olyan bajnoki fordulók melyeken ugrólovasok is részt vettek. Most már kicsit afelé haladunk, hogy a verseny lassan túl sok helyszínt termelt ki. Elég sok sikeres versenyhelyszín volt, és ez a szponzorokon is múlik Ez a sok verseny részben nagyon jó, mert népszerűsíti a lovaglást, egyre több kezdő indul, egyre több sportlovasunk lesz, de egy kicsit most már széthúzás jellege is van a dolognak. Ezt kordában kell tartani, hogy elérhető legyen a fő cél, amiben mindenki egyetért, hogy minél több kezdőlovas, minél több gyerek induljon a bajnokságban, és ebből a nagy számból a legtehetségesebbek tudjanak eljutni a bajnoki, esetleg az országos döntőig.

                Hány gyerekkel dolgozol?

                Változó a létszám, tavasszal nagy nekilendülés 10-15-en lovagolnak. Aztán jön a rossz idő, marad a kemény mag a 8-10 fő, akik már évek óta lovagolnak, és közülük többen voltak már versenyen is. Sikerült eljutni Székesfehérvárra, a regionális döntőre. Jó közepes eredménnyel lovagoltunk, két lovas ment tőlünk a bajnokságban, egy L-ben, egy tanítványom pedig A-ban, a lányom pedig a tanintézeti bajnokságban indult. Nem volt kiemelkedő eredmény, de jól lovagolt mindenki, és csapatver-senyben másodikak lettünk.

                Hogy látod a jövőt?

                A jövő még kicsit bizonytalan, mert Alival nem tudok indulni, most keresek lovat, talán a tavaszra sikerül, és akkor szeretnék újra részt venni a bajnokságon. Attól függetlenül, hogy nekem sikerül vagy sem, több általam edzett fiatal lovas indulni fog kezdőszinten, A-kategóriában, egy ifjúsági lovas pedig L-kategóriában. Sikerült annyit elérni, hogy Koltai Péter úr fedeles lovardáját Hévíz-Dobogó majorban a télim felkészülésekhez használhatjuk. Kisebb létszámú edzőtáborokat is szervezünk, egy már le is zajlott Kövy Andrást hívtuk meg és ő tartott egy kurzust a környékbeli lovasoknak.

Bízom abban, hogy egyre többen és egyre jobban fogunk lovagolni ebben a régióban és egyre több sporttárssal találkozom a versenyeken.

Köszönöm a beszélgetést.

Vissza

 

                                                                                                                                                                                         

 

                                                                                                

e-mail

averzio@gmail.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK

   AVERZIO-FOTO Saját, egyéb képalbum 

 

 

 

 

http://www.lovasszovetseg.hu/

Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete

 Díjugrató eredmények

 Military eredmények

 Díjlovaglás eredmények

 Fogat eredmények

 

http://www.dijugratoszakag.hu

http://military.lovasszovetseg.hu/

http://dijlovaglas.lovasszovetseg.hu

 EVENTING

 Zala megye lovasoldala

 Lovasok.hu

 


 

 

Tartalom


Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE