somogyifoto

Tartalom

 

 Bemutatkozás

 ELÉRHETŐSÉGEK

HÍREK

 KÉPTÁR tvn.hu

 KÉP nézegető

 

 SZERZŐI JOGOK

A londoni olimpia résztvevói 2012

 

 

 

 

 

CIKKEK,

TUDÓSÍTÁSOK

Díjlovaglás:

 

 

 

 

Díjugratás:

 Military:

 Fogathajtás:

  Western:

  Nagy elődök és jelenlegi prominens lovasok

  Vasi lovasok arcképcsarnoka:

 Vasi lovasok archív fotói:

Vas megyei lovasok archív

 Egyéb szöveges dokumentumok

 

Nosztalgia díjugratás

Videók

 

 
NAPTÁR
2018. Február
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
<<   >>
 
METEOROLÓGIA

  

 

           TÉRKÉP

ÚTVONAL TERVEZÉS

 

 

 

 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-04-14
 
Ha kevés a mondanivalód!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Háttérzene
 
-Fertőd regionális díjugrató döntő 2007-

Kastély-kupa néven, regionális díjugrató döntő Fertődön

 

 

                2007. október 6-7-én a régió díjugratóinak rendezett versenyt a Széplak lovas klub. A két napon tizenkét versenyszámban százhetvenhat startot regisztrált a három megyéből érkezett versenybíróság. A jó minőségű füves talajra Kiss István építette a korrekt, látványában esztétikus, a vonalvezetésben jó néhány alternatívát felkínáló pályát. A szombati versenynapot egy Ride & Drive versenyszám zárta, mely a kijelölt pálya megugratása után kerékpározásból egy akadály gyalogosan ló nélküli megugrásából tevődött össze aztán következett a terepjáróval történő szlalompálya teljesítés, a közönség abszolút tetszésnyilvánítását kivívva. A szünetekben a közönséggel és a nem megyei versenyzőkkel megismertették Győr-Moson-Sopron megye történelmi nevezetességeivel. Az egyéb kiegészítő programok közt dámalovas bemutató szerepelt, a beígért huszárbemutató a két nap zsúfoltsága miatt elmaradt, de a lovas dámák látványa kárpótolta a közönséget. A pontgyűjtő versenyszámhoz egy olyan vonalvezetésű pályát alkotott a pályaépítő, hogy gyakorlatilag az alternatívák közül választva a kezdő vagy éppen haladóbb versenyző egy vonalat lovagolva megtalálta a számára megfelelő akadálymagasságot, természetesen ezt a vonalat a versenyzőknek előre meg kellett tervezni. Aki átgondolás nélkül lovagolta a pontgyűjtő pályát az a harmadik akadály után nem talált magának a képességeinek megfelelő akadályt, így néhány kezdő lovas olyan akadállyal találta szembe magát, amelyek számukra túl nehéz, megoldhatatlan feladatot jelentett. Jelenlétével herceg Esterházy Antal is megtisztelte a versenyt és a díjak átadásában is aktív szerepet vállalt. Vasárnap délutánra a közönség száma is gyarapodott. A vasárnapi versenynapon, néhány lovon és lovason a fáradság jelei mutatkoztak, ami a teljesítményekben is megnyilvánult.

                A verseny végén beszélgettem Kiss Istvánnal és Páliné Keller Csillával.

                Úgy hallottam, hogy a szervezés technikai részében is aktív részt vállaltál.

                Jól hallottad, megterveztem a versenynapokat, a versenyszámokat, az akadályparkot, és adtam néhány ötletet. A tavalyi évben neves külföldi szakembereket hívtak meg és ennek a kurzussorozatnak a szervezője, Páliné Keller Csilla felkért és elkezdtünk valamilyen szinten kooperálni. Nekem Vas megyében egy ’96-tól tartó sorozatom van, elég sokat ténykedem a megyében, ami ennek a régiónak egyik megyéje. Csilla abszolút rám bízta a szakmai háttér előkészítését. A régióra tekintettel a három megye nevezetességeit, a környék nagyobb városainak nevezetességei adták az alapot az akadálypark megtervezéséhez. Továbbá úgy gondoltam, hogy legyen két közönségszám, ami meg is valósult, hiszen a Ride &Drive nagy sikerrel lement, a pontgyűjtő verseny ne egy hajszolás legyen, próbáltuk közönségcentrikussá tenni. Ez egy olyan törekvés, ami az idei évben nagyon sokakat megtalált, akár Hévízről akár Koroncóról beszélünk. Nem csak a több száz indulós bajnoki versenyek léteznek, hanem legyen kisebb stresszel, kevesebb létszámmal, de a sportot és a közönséget is kiszolgáló versenyekkel próbálunk nagyobb népszerűséget szerezni a sportnak, és ötvözni a bajnoki rendszerrel a közönséget is kiszolgáló, csábító, nemcsak a díjugratásról szóló, reggeltől estig tartó, kicsit lazább versenynapokat, kicsit szórakoztatóan, de abszolút szakmai körülmények közt működjön a verseny.

                Csilla mondj valamit a szervezés körülményeiről, viszontagságairól

Kétéves álom megvalósulása, végre építettünk egy pályát, hogy a regionális bajnokságot végre meg tudjuk rendezni. A nagy álom az volt, hogy a megyei bajnokságok B-2, B-3-as szinten vannak megrendezve. A területi versenyek felelevenítése lenne a célunk, de már nem területről, hanem régiókról beszélünk. Így Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye lovasai együtt indulhatnak a régió díjugrató bajnoka címért, A-l-es versenyszámban. Nagyon sok munkánk van a szervezésben, nagyon belefáradtunk. A Regionális Idegenforgalmi Bizottság támogatott bennünket, mivel az Eszterházy kastély történelmi kertjében van a verseny, nagyon lényeges volt számunkra, hogy a kistérségek stilizálva jelenjenek meg az akadályparkon. Megjelent Sopron, Fertőd, Eszterháza a három megyének is külön akadálya van és még néhány szponzornak, mint a Szidónia kastélyszálló, a Széplak lovasudvarnak. A soproni borvidék is megjelent, valamint megépítettük a Széchenyi kisvasutat. Mindezek felvonultak az akadályparkon keresztül. A második napon a közönség is szép számmal előfordult, hogy a nézők számára is élvezhető legyen, a szünetekben elmondtuk minden akadály történetét, nézőbaráttá akartuk tenni a rendezvényt. A Ride & Drive versenyszámnak óriási sikere volt a versenyzők és a nézők közt egyaránt. A bajnokságért kiírt versenyszámban a nézők együtt izgultak a versenyzőkkel, igazán együtt élt néző és versenyző. Sajnos az akadályparkunk nem készült el a tervezett időpontra, és úgy érzem ez az október eleje időszak már egy kissé késői. A zsúfolt programból kimaradt a huszárok bemutatója, de a dámalovasok bemutatója közönségsikert aratott. Több show elem kell, mert az vonzza a nézőt. Úgy érzem sikerült a szervezés, tudom, hogy rengeteg hiányosság volt,de legközelebb okulva a most szerzett tapasztalatokból, ezeket a hibákat ki tudjuk javítani.

A kellemes, jó hangulatúnak nevezhető versenyt az utolsó szám, illetve annak eredményhirdetése árnyékolta be. Az A-l-es versenyszámban Grózner Szilárd és Endrődy Attila küzdött a régió díjugrató bajnoka címért. Az összevetés után Endrődy Attila bizonyult eredményesebbnek, a versenybíróság is őt ítélte a szám győztesének, behívták a díjkiosztáshoz, itt derült ki, hogy mégsem ő a régió díjugrató bajnoka. A magyarázat roppant egyszerű, nem a verseny helyszínén éjszakáztatták a lovat, hanem a versenynap végén hazavitték, és ezért, az elért eredményt a verseny eredményének kihirdetése és a díjkiosztás közt megóvták. Igaz, hogy a Díjugrató Szabályzatban egyértelműen le van írva, hogy a kétnapos versenyen a lovat ott kell hagyni. Viszont a 10 000 forint boxdíj, a lovak felügyelet nélküli éjszakáztatása mobilboxokban, a boxok környékén még világítás sem volt, kicsit engem is elgondolkodtatna, hogy ilyen körülmények közt otthagyjam-e a lovat. Endrődyék csupán az említett körülmények miatt vitték haza a lovat, továbbá a kiírásban a kötelező ló ott tartásról nem esett szó. Visszatérve az óváshoz, ami az eredményhirdetés és a díjkiosztás közt történt, a dühöngő rosszindulat szüleménye. Egyetértek a versenybírósággal, mert az ide vonatkozó szabályokat betartották, de meggyőződtek-e a lovak elhelyezési körülményeiről, vagy ez nem az ő kompetenciájuk? Amennyiben a versenybíróság teljes egészében hivatása magaslatán áll, akkor az óvásra is nagyobb hangsúlyt fordít. Ismét a Díjugrató Szabályzat-ra hivatkoznék. 3. 31. bek.” Óvást csak írásban a csapatvezető aláírásával fogad el a versenybíróság….

Óvási díj 10 000 forint, amit a versenybíróság felé kell befizetni….” Tudomásom szerint ez ott és akkor nem történt meg! A versenybíróság érdeklődésemre elmondta, hogy többször bemondták, hogy aki a bajnokságért indul, annak ott kell hagyni a lovat éjszakára. Én egész nap a pálya környékén tartózkodtam, de a figyelemfelhívó közlésekből csak a gyerekek csoki evő versenyére felszólítást hallottam, de azt többször. Nem azt állítom, hogy nem mondták be ezt is, de ha én nem hallottam, akkor hogy hallották volna azok a lovasok, akik a melegítőben lovon ültek, vagy a pályától kb. háromszáz méterre az épületek mögötti boxoknál voltak. De történt egy nevezés is ahol a versenyzőket figyelmeztethették volna ez irányú kötelességükre. Nem akarom részletezni az egész történetet, de felháborító az a rágalmazásnak is felfogható vádaskodás, ami ezt az „Óvást” megelőzte, ami valójában az adminisztratív hibák miatt nem is óvás csak egy kellemetlenkedő betartás. Egy óvást el lehet fogadni, tudomásul lehet venni, ha az valóban óvás! Az biztos, hogy én a versenybíróság helyében nem így döntök, és jó néhány általam megkérdezettnek is hasonló a véleménye.

                Ha ennyire komolyan vesszük a regionális bajnokságot, most már csak az érdekelne, hogy valaki mutasson nekem egy regionális versenykiírást, melyben szerepel a fordulók száma, a versenyek helyszínei, és a versenyre vonatkozó szabályok.

Nem ártana rendezni, akár Lov. Szöv. szinten is a regionális díjugratás sorsát és feltételeit, valamint jobban koordinálni és nem egy képlékeny masszaként helyileg formázni, alakítgatni, mindig úgy, ahogy valakinek vagy valakiknek az érdeke kívánja. Véleményem szerint a jövő évi szezonkezdés előtt nem ártana tisztázni ezeket a vitatott kérdéseket, melyek ennyire tisztázatlanul nagyon sok félreértésre adhatnak okot.

Bár a régió díjugrató bajnoka címet Grózner Szilárd tudhatja magáénak, de a verseny győztese Endrődy Attila!

Képek a képtárban

 

                                                                                                

e-mail

averzio@gmail.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK

   AVERZIO-FOTO Saját, egyéb képalbum 

 

 

 

 

http://www.lovasszovetseg.hu/

Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete

 Díjugrató eredmények

 Military eredmények

 Díjlovaglás eredmények

 Fogat eredmények

 

http://dijugratas.lovasszovetseg.hu/

http://military.lovasszovetseg.hu/

http://dijlovaglas.lovasszovetseg.hu

 EVENTING

 Zala megye lovasoldala

 Lovasok.hu

 


 

 

Tartalom


Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! A tanulásod nálam az ASZTRO-suliban teljesen INGYENES! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Aktív Videojáték honlap!! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Legyél te is Farmasi tanácsadó! Antiallergén, természetes kozmetikumok, tisztítószerek. Keress vele pénzt otthonról!